Vesti iz fudbala

Muke selektora Senegala, Aliu Sise šest meseci nije primio platu a čeka ga Kup Afrike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 16:15
Muke selektora Senegala, Aliu Sise šest meseci nije primio platu a čeka ga Kup Afrike Twitter/Senegal

Trpeo je čekao, nije mogao više, pa se poverio prijateljima i onda je vest odejknula u medijima: Aliu Sise, selektor Senegala nije primio platu punih šest meseci.

Navikli smo na slične vesti kada je reč o klubovima, ali retko se dešavalo da jedna Federacija duguje aktulenom selektoru, sa kojim je zadovoljna i koji ostvaruje vredne rezultate čak šest plata.

Sise zarađuje 30.000 evra mesečno, što znači da mu Savez duguje 180.000 evra, ali nisu prinadležnosti primili ni njegovi pomoćnici u stručnom štabu. Podigla se prašina u Senegalu, ali za sada nema reakcija ni Saveza, a ni Ministrastva sporta.

 

 

Bivši fudbaler Lila, PSŽ-a je od 2015. godine na klupi selekecije Senegala, izgubio je finale Kupa Afrike 2019. godine od Alžira, ali je dve godine kasnije postao "kralj crnog kontinenta" pobedivši Egipat u finalu. Odveo je selekciju na Mundijal u Katar i prošao u osminu finala gde je bio eliminisan od Engleske.

Na klupi Senegala je na 125 mečeva ostvario 74 pobede, 30 remija i 21 poraz, sprema se za odbranu Kupa Afrike i najmanje je zaslužio da mu Savez duguje šest plata. 

Senegal 15. januara igra prvi meč Grupe C Kupa Afrike protiv Gambija, a u grupi se nalaze još Kamerun i Gvineja.  Kako će se odraziti ova situacija na same pripreme za Kup Afrike videćemo uskoro.