Vesti iz fudbala

Miodrag Grof Božović preuzeo Nefči iz Bakua

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 17:21
Miodrag Božović na promociji u Azerbejdžanu Twitter/FC Neftci
Miodrag Božović na promociji u Azerbejdžanu

Ni Severna Makedonija, ni Crna Gora. Miodrag Grog Božović, nekadašnji trener Crvene zvezde neće karijeru nastaviti kao selektor jer je danas promovisan u novog trenera azerbejdžanskog Nefčija iz Bakua. Bio je Božović najozbiljniji kandidat da zameni Miodraga Radulovića na klupi selekcije Crne Gore, ali se ništa konkretno nije dogodilo. 

Uprava devetostrukog prvaka Azerbejdžana nije bila zadovoljna trećim mestom na polusezoni koji je ostvario rumunski trener Adrijan Mutu, poslala je dobru ponudu Božoviću koja je bila i ekspresno prihvaćena.

"Znam da je ovo klub sa velikom tradicijom, jedan je od najboljih u Azerbejdžanu. Zato znam kakvi su zahtevi u Nefčiju: minimum drugo mesto u ligi i trofej Kupa. Radio sam u Rusiji sa trojicom igrača koji nose ovaj dres: Mirzovim, Mahmudovim i Alijevim. Znam njihove mogućnosti. Ipak, fudbaleri moraju svakodnevno da se dokazuju, kao i svi drugi", rekao je Božović na promociji pred novinarima.

 

 

Božović je od odlaska sa kormila Arsneala iz Tule više od godinu dana bio bez posla i sada je pred njim veliki izazov. Teško da će moći da pojuri Karabag u borbi za titulu jer ima 10 bodova manje, ali Zira ima samo bod više, mada prete Sumgajt, Sabail i Araz koji su samo bod, odnosno dva iza trofejnog kluba iz Bakua. 

Božović je trenerku karijeru započeo još 2003. na klupi Borca iz Čalka, vodio je Hajduk, Obilić, Pafos, Budućnost, Grbalj, Amkar, Moskvu. Dinamo iz Moskve, Amkar, Rostov, Lokomotivu, Crvenu zvezdu, Arsenal iz Tule i Samaru.

Nefči je devet puta bio prvak države, poslednji u sezoni 2020/21, dok je sezonu 2020/23 završio kao trećeplasirani. Šest puta je u istoriji osvajao Kup, a ima i dva trofeja u Superkupu Azerbejdžana.