Vesti iz fudbala

Bešiktaš smenio Kalimbaja i nudi posao Oleu Gunaru Solskjeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.12.2023 11:36
Ole Gunar Solskjer Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Ole Gunar Solskjer

Dva vezana poraza, od Fenerbahčea i Antalije (po 1:3), doneli su buru nezadovoljstva u upravi Bešiktaša koja je smenila trenera Rizu Kalimbaja. Teško se praštaji neuspesi u taboru trećeg velikana iz Istanbula, pa je smena trenera bila očlekivana, pogotovo što je izgubljena treća pozicija u šampionatu.

Odmah su se dali crno-beli u potragu za novim stručnjakom, a kako prenose turski mediji ponuda je poslata Oleu Gunaru Solskjeru, bivšem menadžeru Mančester junajteda. Nudi mu se ugovor na 18 meseci, a ukoliko je prihvati vratio bi se poslu posle dve godine.

 

 

Norvežanin je po završetku karijere prvo dobro radio sa mladim timom Junajteda, onda je tri sezone vodio Molde, pa Kardif. Vratio se u Molde odakle je 2018. godine prihvatio poziv Junajteda da 19. decembra nasledi Žozea Murinja. Vodio je tim sa promenljivom srećom, igrao je i polufinale Lige Evrope protiv Rome, sve do 21. novembra 2021. godine kada bio smenjen posle poraza od Votforda 4:1 u Premijer ligi.

Dvoje od troje dece igraju fudbal, sin Noa i kćer Karna, koja je zaigrala i za prvi tim Junajteda, a tako porodicu Solskjer upisala u knjige slavnog kluba kao prve otac-kćer igrače na "Old Trafordu". 

Bešiktaš u ponedeljak igra meč 18. kola šampionata Turske protiv Hataja u gostima, neko će od pomoćnika voditi tim, a imenovanje novog trenera očekuje se možda i tokom vikenda ako Solskjer prihvati ponudu.