Vesti iz fudbala

Kup Italije na TV Arena sport: Bolonja i Tijago Mota u pohodu na šampiona i "Đuzepe Meacu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 13:01
Fudbaleri Intera i Bolonje Guliver/AP Photo/Luca Bruno
Fudbaleri Intera i Bolonje

Fudbaleri Bolonje gostovaće Interu na "Đuzepe Meaci" u okviru osmine finala Kupa Italije (TV Arena 2 Premium). Tim Tijaga Mote igra odličan fudbal u ovoj sezoni i trenutno se nalaze na četvrtom mestu u Seriji A, dok "neroazuri" drže lidersku poziciju i brane trojfe u kup takmičenju.

Inter je u fantastičnoj seriji gde je upisao 11 pobeda i četiri remija na prethodnih 15 utakmica u svim takmičenjima. Poslednji poraz ekipe Simonea Inzagija se dogodio još 27. septembra kada je Sasuolo slavio u Milanu. To je ujedno i jedini neuspeh u ovoj sezoni za aktuelnog lidera italijanskog prvenstva. 

 

 

Bolonja sa druge strane ima samo dva poraza u ovoj sezoni. Izabranici Tijaga Mote igraju iznad svih očekivanja, a prethodnog vikenda su uspeli da savladaju i Romu gde je Mota upisao pobedu protiv svog "učitelja" Žozea Murinja.

Inter i Bolonja su se već sastajali ove sezone upravo na "Đuzepe Meaci". "Neroazuri" su na tom meču poveli sa 2:0, ali su gosti golovima Rikarda Orsolinija i Džošue Zirkzea uspeli da stignu do boda.

U slučaju aktuelni šampion takmičenja prođe u narednu fazu, zakazao bi reprizu prošlogodišnjeg finala jer bi pobednik ovog duela ukrstio sa ekipom Fiorentine.

Kup Italije, osmina finala

Utorak

Napoli - Frozinone 0:4 (0:0)
/Barenhea 65, Kaso 70, Kedira 901+,Harui 95+ /

Sreda

Inter - Bolonja 21.00 (TV Arena 2 Premium)