Vesti iz fudbala

Aleksandar Mitrović trese mreže češće od Kejna i Ronalda: Srpskom centarforu u leđa gledaju i ale poput Mbapea i Halanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 17:36
Aleksandar Mitrović, fudbaler Al Hilala Guliver/AP Photo)
Aleksandar Mitrović, fudbaler Al Hilala

Odavno nije novost da se Aleksandar Mitrović u Al Hilalu snalazi kao riba u vodi, iako je ovog leta promenio klub, državu, ligu i kontinent, ali verovatno će i srpskoim centarforu da godi kada pročita vest da je u ovom trenutku najefikasniji fudbaler na svetu. Kada se saberu golovi dati u nekom od 10 najjačih ili najatraktivnijih nacionalnih šampionata i pogoci u nacionalnom timu.

Statističari su izračunali da je pojačanje Al Hilala (Saudijska Arabija) iz Fulama (Engleska) i prvi špic selekcije Srbije na 30 mečeva čak 27 puta zatresao mrežu. Pri čemu je to činio s obe noge i glavom, na kraju akcija ili iz prekida, a neki od njih odlučivali pobednika.

Iza Smederevca nalaze se još zvučnija imena i još plaćeniji igrači, počev od drugoplasiranog Harija Kejna kom cvetaju ruže u Bajernu (Nemačka). Doskorašnji član Totenhema i engleski reprezentativac dao na 24 susreta u obe kategorije iskoristio je čak 26 prilika. 

 

 

Šta tek reći za podatak da mu u leđa gleda i fudbalski superstar u liku Kristijana Ronalda. Golgeter Al Nasra i kapiten selekcije Portugala skupio je do sada 25 golova, za šta mu je bilo dovoljno 27 nastupa.

Iza nekadašnjeg člana Partizana, Anderlehta i Njukasla, te dobitnika Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije za 2023. godinu nalazi se i Kilijan Mbape, jer je igrajući za Pari Sen Žermen i Francusku poslednjih meseci dao 24 pogotka na isto toliko takmičarskih utakmica.

Čak je i jedan Erling Haland u zaostatku za Mitrovićem, pošto je Norvežanin igrajući na Mančester siti i državni tim 22 puta se upisao među strelce. I to na 26 utakmica.