Vesti iz fudbala

Stiven Džerard želi da se pojača Rišarlisonom i Aleksisom Sančezom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 13:07
Rišarlison bolje igra za Brazil nego Totenhem Tanjug/AP Photo/Andre Penner
Rišarlison bolje igra za Brazil nego Totenhem

Stiven Džerard dobro je krenuo sa Al Itifakom u šampionatu Saudijske Arabije, ali  zbog neefikasnosti u poslednjih pet susreta (četiri remija), samo jednim postignutim golom naveli su engleskog stručnjaka da potraži pojačanja u napadu.

Kako prenose mediji, Džerard nije zadovoljan  partijama Demareja Greja (jedan gol), Robina Kvajasona (tri gola) i Vitinja (dva gola), pa želi napadačku liniju da pojača Brazilcem Rišarlisonom iz Totenhema i iskusnim Aleksisom Sančezom (Inter).

Posao oko dovođenja Sančeza ne bi trebalo da bude problem, jer se Čileanac vratio na "Đuzepe Meacu" kako bi popunio ofanzivnu kvotu kod trenera Simonea Inzagija, a petro dolare će 34-godišnjak sigurno prihvatiti.

Transfer Brazilca Rišarlison je mnogo komplikovaniji. Totenhem ga je platio 58 miliona evra Evertonu u julu 2022. godine, Brazilac je zbog povreda preskočio mnogo susreta, a daleko je od efikasnosti koja ga je krasila dok je nosio dres "karamela". Samo pet golova na 48 mečeva u dresu "pevaca", uz sedam asistencija, daleko su od učinka na "Gudisonu" gde je 53 puta bio strelac na 152 susreta. Ove sezone upisao je samo dva pogotka na 13 susreta, igrao je samo 637 mninuta.

Engleski mediji ističu da je Totenhem spreman da ga proda u januaru, pitanje je samo može li Al Itifak finansijski da zatvori konstgrukciju. Džerar je doveo Džordana Hendersona, Dđordžinija Vajnalduma, Musu Dembelea, Demarai Greja, Džeka Hendrija ali je potrošio samo 36 miliona evra na obeštećenja. "Pevci" će tražiti sigurno 60 miliona evra za Rišarlisona.

Al Itifak je posle 16 kola PRO lige Saudijske Arabije na osmom mestu sa 24 boda.