Vesti iz fudbala

Prvi čovek brazilskog fudbala smenjen sudskom odlukom: Moguća intervencija FIFA zbog takvog teranja Ednalda Rodrigesa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 21:30
Prvi čovek brazilskog fudbala smenjen sudskom odlukom: Moguća intervencija FIFA zbog takvog teranja Ednalda Rodrigesa Guliver

Ednaldo Rodriges nije više predsednik Fudbalskog saveza Brazila, jer ga je Sud pravde u Rio de Žaneiru na taj način sankcionisao za utvrđene "neregularnosti u radu". 

Šezdesetdevetogodišnji fudbalski radnik na tu funkciju je izabran na Skupštini FSB iz 2022, kada je dobio četvorogodišnji mandat. Sudska odluka je odgovor na zahtev bivših potpredsednika Saveza, koji su izgubili svoje funkcije na osnovu sporazuma FS Brazila i javnog Tužilaštva, u vezi sa izbornim procesom prošlog leta. 

U odluci od četvrtka, Sud pravde presudio je da je potpisani papir nezakonit, a istom prilikom je privremenom predsedniku naložio da u roku od 30 dana organizuje nove izbore za prvog čoveka fudbalske organizacije.

Brazilski savez oglasio se saopštenjem u kojem su navodi da su upoznati sa odlukom viših instanci i da će povodom toga preduzeti određene korake, bez daljeg detaljisanja na tu temu. 

Da stvar bude gora, FS Brazila rizikuje sankcije Međunarodne fudbalske federacije, jer FIFA izričito brani mešanje države u rad fudbalskih organa.