Vesti iz fudbala

Završeno prvenstvo Brazila: Palmeiras šampion, Santos ispao iz lige prvi put u istoriji kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.12.2023 10:22
Slavlje fudbalera Palmeirasa Tanjug/AP Photo/Andre Penner
Slavlje fudbalera Palmeirasa

Porazom od Fortoaleze (1:2) fudbleri Santosa ostali su bez prvoligaškog satusa u Brazilu, te će se naredne sezone takmičiti u drugoj ligi.

Ono što je posebno interesantno u celoj priči je do da devetorstki šampion Brazila nikada do sada nije napuštao elitni rang takmičenja, baš kao ni Flamengo i Sao Paolo, ali ove sezone nije bio dovoljno dobar da sačuva mesto u eliti.

Santos je uoči poslednjeg kola imao 43 boda, jedan više od Vasko da Game i dva od Baija, ali kako su oba ova tima ostvarila pobede, Santos je ostao "praznih šaka".

Navijači kluba koji je iznedrio Pela i Nejmara nisu baš lako prihvatili ovu bruku, pa su širom grada pravili razne incidente, palili vozila i sukobljavali se sa policijom.

S druge strane, novu, 12. titulu u klupskoj istoriji osvojili su fudbaleri Palmeirasa koji su remizirali protiv Kujabe 1:1, a kako ni Atletiko Minerio ni Gremio nisu uspeli da trijumfuju, novi naslov najboljeg tima u Brazilu je pripao klubu iz Sao Paola.

Palmeiras je sezonu završio sa 70 osvojenih bodova, iza njega je Gremio sa dva manje, a Atletiko Mineiro ima 66, koliko i Flamego, dok je pomenuti Santos uspeo da osvoji samo 43 i u drugu ligu će se preseliti zajedno sa Gojasom, Koritibom i Amerikom MIneiro.