Vesti iz fudbala

Kup Italije: Fiorentina se za šest minuta vratila u meč, pa slavila u penal seriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 23:50
Fudbaler Fiorentine, Rikardo Sotil Guliver/Matteo Papini
Fudbaler Fiorentine, Rikardo Sotil

Fioretina je u duel sa Parmom ušla kao blagi favorit. Očekivalo se da će "viola" bez većih problema savladati drugoligaški tim, ali se desilo upravo suprotno. Parma je pokazala zube, ali je Fiorentina na kraju slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 6:3 (2:2)

Gosti su priredili pravi "blickrig" u prvom poluvreme kada su za samo 120 sekundi postigli dva pogotka. Adrian Barnabe je u 21. minutu zatresao mrežu Olivera Kristensena, dok je Boni u 23. uvećao prednost. Tim Vićenca Italijana je uspeo da smanji zaostatak u 84. minutu nakon gola Nzole, a minut pred kraj regularnog dela meča Rikardo Sotil je bio precizan sa "bele tačke" i doneo produžetke domaćinu.

 

 

U dodatnih 30 minuta nije bilo previše prilika, te su usledili jedaneasterci. Denis Man je bio neprecizan za Parmu već u drugoj seriji jer je pogodio stativu, dok Kamara promašio čitav gol. Fiorentina je iskoristila te greške protivnika, te je Beltran pogotkom sa 11 metara odveo "violu" u četvrtfinale.

Osmina finala se nastavlja 19.12. kada će Napoli dočekati Frozinone, dok se završava početkom januara utakmicom Juventusa i Salernitane.