Vesti iz fudbala

FS Srbije nastavio akciju pomoći amaterskim klubovima Vojvodine: Nikola Lazetić doneo poklone u Subotište, Stejanovce, Erdevik i Neradin

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 16:02
Nikola Lazetić sa decom iz škole fudbala TV Arena sport/ Screenshot
Nikola Lazetić sa decom iz škole fudbala

Fudbalski savez Srbije nastavio je sa opsežnom akcijom pomoći klubovima iz manjih sredina Vojvodine. Dobrotvorna kampanja Saveza stigla je danas u Subotište, Stejanovce, Erdevik i Neradin, čiji su klubovi Vitez, Sloga, Vojvodina i Borac dobili pakete sportske opreme i predstavljaju podstrek za dalji rad i razvoj.

Direktor mlađih selekcija FS Srbije, Nikola Lazetić, imao je priliku da se susretne sa predstavnicima klubova, kao i članovima lokalnih samouprava, razgovara sa njima, druži se sa decom…

"Jako sam zadovoljan što sam ja ispred Fudbalskog Saveza Srbije delegiran, sa još dvojicom-trojicom saradnika, da obilazim, 'manje klubove' po manjim mestima, selima Srbije i da imam tu čast da mogu da upoznajem ove divne ljude i ovu divnu dečicu koja igraju fudbal. Mi smo i ovu posetu iskoristili da im doniramo opremu. Ona se sastoji od kompletne fudbalske opreme sa loptama, to je jedan mali znak pažnje. Obišao sam preko 70 klubova na teritoriji naše zemlje, a svi oni žive samo zahvaljujući državi Srbiji, donaciji, pomoći i ulaganju lokalnih samouprava", istakao je Lazetić.

Zamenik predsednika Opštine Pećinci, Zoran Vojkić, je apostrofirao pomoć FSS:

"Mnogo nam znači pomoć Fudbalskog Saveza u toku ove, ali i prethodnih godina. FSS je mnogo učinio. Imali smo posetu Karlovčiću, Popincima, sada imamo posetu Erdeču, gde su nam bili predstavnici Saveza. Nama je drago što je Nikola Lazetić danas došao u Subotište. Svakako da je ovo od velikog značaja, kako moralno na ovu decu i fudbalere, tako i pomoć u opremi".

Trener FK Viteza Dejan Kokar nada se da će pomoć i bolji uslovi animirati najmlađe.

"Pre četiri godine smo imali stogodišnjicu kluba i to u teškoj situaciji i znači nam jako svaka pomoć. Sada smo počeli da dobijamo pomoć od lokalne samouprave i nadam se da će ta pomoć biti još bolja, da ćemo uspeti da animiramo decu".

Predrag Grujić, predsednik Viteza ističe da klub nikad nije imao veću podršku i pomoć nego sada:

"Imamo sad i opremu, daleko je bolje nego što je bilo".

Karavan FSS se preselio u Stejanovce.

"Ova pomoć nam dosta pomaže u daljem razvoju kluba. Možemo da privučemo neke igrače, samim tim da se vidi u nekim krugovima da se ovde ulaže", rekao je Žikica Nešković iz FK Borca.

Predsednik OFS Ruma Siniša Sremac istakao je da će pomoć Saveza biti stimulans i za entuzijaaste u ovim sredinama:

"Ovakva saradnja mnogo znači ovih ljudima. Pre svega, prvo da vide da neko vodi računa o njima. I ova pažnja znači jako mnogo entuzijastima koji održavaju klubove na ovom nivou. Oprema koju su dobili pomoći će im u nastavku sezone i mi ćemo u nastavku akcije pokušati da obiđemo sve klubove, da svaki od njih dobije pomoć."

Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig, se zahvalio Savezu:

"FK Vojvodina je nižerazredni fudbalski klub kome je ovakva pomoć potrebna. Veliko hvala Savezu u vodu donacije sportske opreme i lopti. Mladi će koristiti ovo što su dobili danas".

FK Vojvodina postoji od 1950. godine, predsednik Sava Janković veruje da je ovo samo početak saradnje:

"Pomoć će nam mnogo značiti. Zahvaljujem se Nikoli Lazetiću i FSS na doniranju opreme i nadam se da ovo nije kraj, već da ćemo nastaviti i dalje saradnju".

Saša Matijević je trener Sloge iz Erdevika, kluba koji je osnovan 1919. godine, ističe da bez pomoći oni sami ne bi mogli da opstanu.

"Imamo preko 50 mališana koji su predtakmičari i imamo 23 takmičara u pionirima. Znači nam podrška FSS, kao i lokalne samouprave i Opštine jer bez njih ne bi mogli ni da istrajemo".

Branko Novaković, sekretar sportskog Saveza Opštine Šid govorio je i brojnosti klubova u svom regionu:

"Imamo 20 klubova koji se takmiče u opštinskoj, sremskoj međuopštinskoj ligi, u Vojvođanskoj ligi imao jedna klub. Imamo i četiri škole fudbala, sa preko 400 dece. Nadam se da će jednog dana neko od njih otići u neki viši rang. Zahvaljujem Lazetiću i FSS na današnjoj poseti. Poklone koje nam je doneo značiće nam za dalji razvoj fudbala". 

Fudbalska misija FS Srbije se nastavlja, u narednim danima pomoć u opremi dobiće neki drugi amaterski klubovi u Vojvodini.