Vesti iz fudbala

Kup kralja na TV Arena sport: Valensija i Hetafe brane čast La Lige protiv niželigaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 15:17
Kup kralja na TV Arena sport: Valensija i Hetafe brane čast La Lige protiv niželigaša Guliver

Ovonedeljni intermeco između dva vikenda La Lige, španski fudbalski klubovi iskoristiće da odigraju mečeve druge runde Kupa kralja. Dvadeset sedam utakmica razvučeno je na ovo veče, sredu i četvrtak, a u prvoj od te tri ture kao potencijalno najzanimljiviji izdvajaju se dueli timova iz najvišeg ranga takmičenja, Valensije i Hetafea.

Prva ekipa ide na noge petoligaškoj Arosi, pa bi sve osim slavlja "slepih miševa" bilo ravno čudu (TV Arena sport 1). Bez obzira što u poslednje vreme nisko lete u prvenstvu Španije, gde su vezali tri kola bez pobede.

Čak i da trener Ruben Baraha ozbiljno "promeša karte", prilikom izbora igrača za ovo gostovanje, višestruki prvak zemlje i finalista prošlogodišnjeg Kupa kralja ne bi smeo sebi da dozvoli grešku u koracima.

 

 

I Hetafe ima posla sa niželigašem istog "tipa", što znači da i sastavu iz predgrađa Madrida ne bi trebalo da se omakne senzacionalna eliminacija. Mada izabranici Hozea Bordalasa u ovu bitku na strani ulaze kao gutnici iz poslednjeg kola LL, pošto je Las Palmas odbranio domaći teren protiv ovosezonskog specijaliste za remije (7).

Druga dva meča donose "sudare" timova iz manje kvalitetnih rangova takmičenja, pa tako Kasteljon čeka Real Ovijedo pred svojom publikom, a Espanjol će preuzeti istu ulogu protiv Real Valjadolida. Poslednja tri kluba dolaze iz Segunde.