Vesti iz fudbala

Stefan Bajčetić je izabrao Španiju tvrde mediji, De la Fuente ga će ga staviti na spisak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 15:10
Stefan Bajčetić je izabrao Španiju tvrde mediji, De la Fuente ga će ga staviti na spisak Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Stefan Bajčetić, baš kao što je i najvljivano pre dve nedelje, igraće za Španiju, kao potvrđenu vest prenosi "Okdiario". Novi selektor "crvene furije" Luis de la Fuente je razgovarao sa talentovanim veznim igračem Liverpula i dobio je pozitivan odgovor od njega pa će ga staviti na spisak A reprezentativaca u narednom periodu.

Prema saznanju "OKdiaraija", Bajčetić će u martu igrati za mladu selekciju Španije na prijateljskim mečevima protiv Švajcarske i Francuske, ali će sigurno dobiti šansu u nekim narednim mečevima A selekcije.

Sa Bajčetićem je razgovarao i selektor Srbije Dragan Stojković i nije uspeo da ga ubedi da zaigra za "orlove", pa se nije našao na spisku za martovske kvalifikacije.

Prema navodima Španaca, ključnu ulogu da izabere Španiju imao je menadžer Liverpula Jirgen Klop. On je, navodno, savetovao sina nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Srđana Bajčetića, da izabere "crvenu furiju" jer će tu imati mnogo više prilika da napreduje a više mu i odgovara taj stil igre koji se u Španiji razvija od najmlađih kategorija.

 

 

Luis de la Fuente je razgovarao i sa jošp trojicom talentovanih igrača koji imaju dvojno drđžavljanstvo. Međutim, Garnačo (Mančester junajted) i Alvaro Rodrigez (Real) su izabrali Argentinu, a Niko Paz će igrati za Urugvaj.

Ipak, dok Bajčeti i zvanično ne debituje za Španiju, tinjaće nada da bi mogao da se predimisli i zaigra za Srbiju.