Vesti iz fudbala

Emotivan oproštaj: Luis Suarez dao 555. gol u karijeri, doneo pobedu Gremiju i odlazi u Inter iz Majamija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 08:47
Emotivan oproštaj: Luis Suarez dao 555. gol u karijeri, doneo pobedu Gremiju i odlazi u Inter iz Majamija Twitter/Printscreen

Bolji oproštaj od onog koji je je sam sebi priredio u brazilskom Gremiju, legendarni napadač Luis Suarez nije mogao ni da zamisli.

Urugvajski veteran (37) je na svom poslednjem meču za brazilski tim postigao jedini gol protiv Vasko de Game, što je ujedno njegov 555. u karijeri i posle susreta mu je priređen oproštaj.

Na terenu su se pojavila njegova dva sina, Bendžamin i Lauti, ćerka Delfina, kao i supruga Sofija, a svi na tribinama su ga pozdravili ovacijama.

 

 

"Ispisao si predivno poglavlje istorije našeg kluba. Gde god da si, uvek ćeš biti besmrtan", stoji u objavi koju je brazilski klub posvetio Urugvajcu.

Jedan od najboljih svetskih napadača poslednjih deceniju i po, je sada slobodan igrač, mediji širom sveta tvrde da će se preseliti u Inter iz Majamija, gde će se pridružiti nekadašnjim saigračima iz Barsleone, Lonelu Meisju, Serhiju Busketsu i Žordiju Albi.

"Osećam bol i telo mi govori da treba da se odbmorim. Želim da uživam i razmislim šta ću dalje da radim i gde ću biti u budućnosti", rekao je Suarez posle utakmice. 

Luis Suarez je u brazilski klub stigao početkom 2023. godine i na 52 utakmice je postigao 24 gola.