Vesti EURO 2024

Mlaka grupa za Englesku, Srbija interesantna: Kris Saton prezadovoljan žrebom, Širer očekuje sve pobede u grupi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.12.2023 20:04
Mlaka grupa za Englesku, Srbija interesantna: Kris Saton prezadovoljan žrebom, Širer očekuje sve pobede u grupi Guliver

Teško da ima poznavaoca fudbala koji ne smatraju da reprezentacija Engleske ima najveće šanse da osvoji grupu C i prođe u nokaut rundu Evropskog prvenstva sledeće godine, ali zanimljivo je čuti kako fudbalski ljudi iz te zemlje gledaju na rivale. 

Nama u Srbiji, naravno, pažnju privlači svaki pomen Dragana Stojkovića i njegovih izabranika, jer su "orlovi" završili u konkurenciji sa Ostrvljanima, Danskom i Slovenijom.

"Ne mislim da je Danska jaka kao što je bila, svi su ih hteli na Mondijalu i imali su tamo slab turnir. Mučili su se u kvalifikacijama i nije im išlo lako. Ima tu poznatih imena, Rasmus Hojlund je u Junajtedu, Kasper Šmajhel... Biće vrlo organizovani, ali mismim da je Engleska previše za njih. Srbija je interesantna; Dušan Vlahović, Luka Jović i Dušan Tadić, igrači koje poznajemo, oni neće biti laki, ali reklo bi se da je ovo prilično meka grupa za Englesku", tako je večerašnji žreb u Hamburgu doživeo Kris Saton, nekada poznati igrač Čelsija, Aston Vile i Seltika. 

Alan Širer, najbolji strelac u istoriji Premijer lige, takođe sigura rutinski prolazak aktuelnog viceprvaka Evrope u Top 16. 

"Žreb je bio veoma velikodušan prema Engleskoj. Očekujemo da će pobediti u svim utakmicama. Engleska će otići na turnir s verom da može da ga osvoji, sa igračima koji imaju iskustvo. Engleska i Francuska su favoriti, bez sumnje. Ovo možda njihovo vreme", rekao je svojevremeno strašni napadač.