Vesti iz fudbala

Futsaleri Francuske pobedili Srbiju i otišli u treći krug kvalifikacija za SP, "orlovi" čekaju rasplet po grupama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2023 22:43
Futsaleri Francuske pobedili Srbiju i otišli u treći krug kvalifikacija za SP, "orlovi" čekaju rasplet po grupama MN Press

Futsal selekcija Srbija poražena je od Francuske 2:0 (1:0) u poslednjem meču drugog kruga kvalifikacija za SP Grupe "9", ali će nastaviti da krči put ka Mundijalu, samo je pitanje da li kroz plej-of ili direktno kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Francuzi su bili bolji rival, posle 0:0 u Srbiji, slavili su 2:0 kod kuće i kao prvoplasirani otišli u treći i poslednji krug kvalifikacija gde će igrati 20 selekcija u pet grupa.

Francuska je u prvom delu bila mnogo bolji rival od Srbije. Futsaleri "trikolora" bili su aktivniji, više su napadali, golman Aksentijević je pokazao klasu (ukupno 13 odbrana na meču), ali u 16. minutu nije supeo da zaustavi pogodak Abdesamada Mohameda. "Orlovi" bez najboljeg igrača, ofanzivca Lazarevića parirali su koliko su mogli, ali napadački nisu uspevali da urade ništa.

Pokušali su futsaleri Srbije da napadnu u nastavku, Pršićev pokušaj nije bio loš, Tomić je promašio iz dobre prilike, a onda je usledio faul Rajčevića i gol Muhudina za vođstvo Francuske od 2:0 u 27. minutu. Pokušavali su Aleksić, Ramić i Petrov da golom vrate Srbiju u meč, ali nisu bili precizni, pa su morali da priznaju poraz. U prvom delu je Srbija ima tri, a u drugom čak 10 udaraca ka golu Francuske, ukupno sedam u okvir gola.

Srbija mora da sačeka sutrašnji rasplet u ostalim grupama kako bi videla kako će u treći krug. Ako ostanu među četiri najbolje rangirane drugoplasirane selekcije iz 12 grupa onda će direktno u treći krug, a ako ne budu čeka plej-of mečevi 10. i 19. aprila sa preostalih sedam slabijih drugoplasiranih.

Francuska - Srbija 2:0 (1:0)

Strelci: Mohamed u 16, Muhudine u 27. minutu.

FRANCUSKA: Duro, Belhaj, Zakehi, A. Mohamed, Muhudin, Lokoka (g), Ture, Ramirez, Sadaui, Lutin, Gurio, Bendali, Ba, Benslama.

SRBIJA: Aksentijević, Matijević, Tomić, Petrov, Rajčević, Nikolić (g), Aleksić, Vasić, Ramić, Pršić, Rosić, Simić, Rakić, Marinković.

Grupa 9, poslednje kolo

Francuska - Srbija 2:0 (1:0)