Vesti iz fudbala

Nikola Lazetić u studiju Arene: Država Srbija mnogo ulaže da postanemo ozbiljna fudbalska nacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 18:55
Nikola Lazetić u studiju Arene: Država Srbija mnogo ulaže da postanemo ozbiljna fudbalska nacija FSS

Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija Fudbalskog Saveza Srbije, gostujući u studiju Arene pred meč TSC-a i Vest Hema govorio je o sve boljim fudbalskim infrastrukturama koji su sa tri nova izgrađena stadiona (Leksovac, Zaječar, Loznica) dobijeni zahvaljujući velikoj podrci i ulaganjima države Srbije.

"Moram da istaknem da je država Srbija napravila tri nova stadiona. To će pomoći i nama u FS Srbije da lakše organizujemo domaćinstva turnira za mlađe kategorije. Zahvaljujući Zaječaru, Leskovcu i Loznici, moći ćemo u budućnosti da organizujemo ozbiljna takmičenja mlađih kateogorija", istakao je Nikola Lazetić.

Država drži obećanje i dalje investira u fudbalsku infrastrukturu, nastavio je direktor u FSS.

"Država Srbija je investirala u renoviranje stadiona u Zrenjaninu, gradiće se u Kikindi, Novom Sadu, Kragujevcu, pokriće se cela Srbija. Klubovi nisu vlasnici zemljišta. Država Srbija sve finansira, videli ste kakva je atmosfera nedavno bila u Leskovcu. Igramo u martu u Loznici, zamislite koliko će ljudi doći da podrži selekciju. Za sada smo mi iz FSS imali samo stadion TSC-a, ali ga preopterećujemo. Tu su oni, Vojvodina, mi iz mlade. Mečevi u Leskovcu, Zaječaru i Loznici pomoći će da se ti krajvi fudbalski podignu. I ne samo oni. Mi u mlađim kategorijama FSS ne možemo stalno da koristimo centar Staru Pazovu. Nas u martu opet očekuje da idemo u neku Italiju, Francusku, Španiju, da igramo kvaliifiacije a domaćini turnira su time u prednosti. U takvim okolnostima dobro guramo. Imaćemo u budućnosti više terena i bićemo sve ozbiljnija fudbalska nacija".

Fudbalski Savez Srbije već dugo vodi akciju o pomoći malim klubovima. Dele se lopte, oprema.

"Cilj je da pomognemo malim klubovima. Za dva meseca samo lično obišao preko 70 klubova širom Srbije. Upoznao sam divne ljude, jako ambicozne. Oni vode te lokalne klubove, a većina su sa dugom istorijom od preko 100 goidna. Ali, svi oni zavise od Republike Srbije. Niko nema lokalnog sponzora, nekog ko će da finansijski pomogne. Svaki klub opstaje tako što država Srbija finansijski pomaže. FS Srbije je to prepoznao, sa loptama, donacijama pomaženo koliko možemo. Ključno je da pokažemo deci da se fudbal igra svuda u našoj divnoj Srbiji, ne samo na stadionu "Marakana", Humskoj, TSC-u. Ovi tereni moraju da žive", istako je Nikola Lazetić.