Vesti iz fudbala

Aleksija Puteljas postaje prva fudbalerka sa ugovorom većim od milion evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.11.2023 13:25
Aleksija Puteljas je odigrala 111 mečeva za Španiju Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Aleksija Puteljas je odigrala 111 mečeva za Španiju

Fudbal kod žena napreduje džinovskim koracima, poslednji Mundijal je pokazao da je i interes sve veći, pa je došao red i da se damama u ovom sportu milionera povećaju plate.

Barselona je spremna da svoju najbolju igračicu Aleksiju Puteljas učini prvom fudbalerkom na planeti sa ugovorom više od milion evra neto po sezoni, prenosi "El Mudno Deportivo". Svetska šampionka sa Španijom i dvostruka osvajačica FIFA Zlatne lopte pred sobom ima predlog ugovora od milion evra, plus još 500.000 kroz razne varijabile. 

Njen menadžerski tim pregovara oko veće plate, a manje vberijabile, ali kakav da dogovor postignu sjajna fudbalerka će preći magičnu sumu od milion evra, što je san mnogih žena u ovom sportu gde se ugovori od 100.000 evra po sezoni smatraju veoma unosnim.

 

 

Treba reći da je najplaćenija osoba u fudbalu kod žena nova selektora SAD i još uvek aktuelni trener Čelsija Ema Hejs. Njoj će plata na klupi SAD biti 1,28 miliona funti, a uskoro će joj se priključiti i Puteljasova kao druga milionerka u ovom sportu za dame.

Aleksija Puteljas je u karijeri igrala za Sabadelj, Espanjol, Levante i Barselonu. Bila je i da puta klupska prvakinja Evrope, uz sedam osvojenih šampionskih titula u Španiji. U dresu selekcije Španije, od 2012. godine, odigrala je 111 mečeva i postigla 28 golova, a na Mundijalu 2023. godine je manje igrala zbog povrede.