Vesti iz fudbala

Hari Kejn, a ko drugi, prekratio Bajernove muke protiv Kelna: Neverovatni Englez nastavio da sipa golove po Bundesligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 22:49
Hari Kejn, a ko drugi, prekratio Bajernove muke protiv Kelna: Neverovatni Englez nastavio da sipa golove po Bundesligi Tanjug/AP Photo/Martin Meissner)

Nije Bajern blistao večeras protiv Kelna, iako je preko puta sebe imao "fenjeraški" Keln, ali kada u napadu imaš Harija Kejna onda nema šta da brineš, pa je tako fenomenalni Englez u 20. minutu doneo bodove najtrofejnijem nemačkom klubu na ovom gostovanju - 0:1 (0:1). Da mu je Bundesliga legla "kao šamar budali" pokazuje još od debija za Bavarce, pa ne čudi što je već postigao 18 golova u jednoj od Liga petice.

Vezista domaćeg tima, Florijan Kainc, na protivničkoj polovini predao je loptu u noge rivalima i tako otvorio kontru Bajerna. Lopta je stigla do Erika Maksima Šupo Motinga, a iskusni Kamerunac je sjajnim lažnjakom izabacio čuvara i činilo se da će lopta završiti u mreži Marvina Švebea. Uspeo je da izbaci loptu sa gol-linije Džef Čabot, ali ju samo kratko odbio do Kejna, koji popravlja promašaj 34-godišnjeg Afrikanca.

Mogli su Bavarci do još nekog pogotka, ali su im bile teške noge posle reprezentetivne pauze i odsustva velikog broja prvotimaca ili im je nedostajalo preciznosti, pa su se vremenom odlučili za mirno čuvanje trijumfa. 

Petom uzastopnom u ligi Bajern je makar na jednu noć na čelo tabele, ali sa samo bodom više od drugoplasiranog Bajera iz Leverkuzena, a pored nove efikasne role Kejna ostaće upamćeno i da Tomas Tuhel nije uveo nijednog rezervistu za 90 minuta bitke sa "jarčevima".