Vesti iz fudbala

Srbija izgubila od Škotske, ali prošla u elitnu rundu kvalifikacija za prvenstvo Evrope: Andorini omladinci pomogli "orlićima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 15:30
Srbija izgubila od Škotske, ali prošla u elitnu rundu kvalifikacija za prvenstvo Evrope: Andorini omladinci pomogli "orlićima" FSS

Omladinska fudbalaka reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina i mlađi) plasirala se u drugi, elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako je izgubila ključni duel sa Škotskom u poslednjem kolu grupe 3 - 1:2. Tome ima da zahvali senzacionalnoj pobedi "male" Andore nad Bugarskom (2:1) u istoj konkurenciji. 

Uoči završnog kola turnira u Varni, Srbi i Škoti su imali po četiri boda, Bugarska dva, a Andora nijedan, pa je "orlićima" odgovarala samo pobeda, kako ne bi zavisili od ishoda duela u našem komšiluku. 

 

 

Izabranici Radovana Krivokapića imali su više od igre i brojnije šanse, ali to im nije pomoglo, pa je Jovan Milošević golom iz penala u nadoknadi vremena samo ublažio poraz, nanet pogocima Magnusa Mekenzija u 42. i Malačija Šarpa u 90. minutu. 

I taman kada se činilo da su nam potonule sve lađe, klinci iz Andore su izašli iz rezultatskog minusa, a onda i napravili preokret, od kog je jedino Srbija profitirala. Škotska je osvojila ukupno sedam bodova i kao lider grupe dalje. Srbija sa pozicije dva i četiri boda takođe prolazi.