Vesti iz fudbala

Mbape je neverovatan, ima onih što ni na treninzima nisu dali 300 golova: Tijeri Anri fasciniran svojim zemljakom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 14:21
Mbape je neverovatan, ima onih što ni na treninzima nisu dali 300 golova: Tijeri Anri fasciniran svojim zemljakom Guliver/AP Photo/Daniel Cole

"Gaženje" fudbalske reprezentacije Gibraltara (14:0) osim po retkom rezultatu na takmičarskim mečevima, čak i kda su kvaliteti dva tima daleko koliko nebo i zemlja, ostaće upamćeno i po podvigu Kilijana Mbapea iz redova Francuske. Zato što je baš u tih 90 minuta stigao do novog het-trika i 300. gola u karijeri.

Koliko je to fascinatna brojka govodi i činjenica da su jedan Lionel Mesi i Kristijan Ronaldo bili stariji od njega u trenutku kada su probili tu granicu, a prva zvezda "trikolora" i Pari Sen Žermena ima nepunih 25 godina i još mnogo vremena i prostora da pomera granice. Slavni francuski fudbaler Tijeri Anri predviđa blistavu budućnost budućem napadaču Reala. 

"Ono što ovaj klinac radi je zaista van ovog sveta. To je jednostavno neverovatno... On je strelac, asistira, zna kako da uradi sve. Naravno, ima prostora za napredak, ali to nije poenta", rekao je nekadašnji osvajač Svetskog prvenstva, što je pošlo za rukom i njegovom nasledniku. 

Mbape je 46 puta bio strelac za državni tim i to na 74 meča, pa mu nedostaje još samo šest golova da pretekne pomenutog selektora mlade reprezentacije Francuske. A, nije dalek dan ni kada će da sruši rekord Olivijea Žirua, koji mu trenutno beži sa 10 više hitaca u centar mete. 

"Sve je na njemu. On je momak koji diše fudbal, koji se dobro priprema, njegov profesionalizam i želja da igra su uvek tu. 300 golova? Ima nekih koji to nisu uspeli ni na treningu", ne štedi Anri reči hvale za momka koji je od početka sezone, u svim takmičemnjima, već dao 21 gol na 19 utakmica.