Vesti EURO 2024

Ilian Iliev nakon remija sa "orlovima": Čestitke Srbiji na plasmanu na EURO, zadovoljni smo rezultatom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.11.2023 19:37
Selektor reprezentacije Bugarske, Ilian Iliev TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/
Selektor reprezentacije Bugarske, Ilian Iliev

Selektor fudbalske reprezentacije Ilian Iliev izjavio je večeras u Leskovcu da je zadovoljan rezultatom na meču sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj. 

Srbija i Bugarska odigrale su večeras u Leskovcu bez pobednika, 2:2 u poslednjem meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Srbija je na kraju osvojila drugo mesto sa 14 bodova i izborila je plasman na EURO. 

"Čestitke Srbiji na plasmanu na EURO. Oba tima su mogla da pobede. Zadovoljni smo učinkom od danas, potrebno je malo više samopouzdanja, zadovoljni smo rezultatom i onim što smo uradili", rekao je Iliev na konferenciji za medije u Leskovcu. 

Bugarska je ove nedelje dva puta nerešeno u kvalifikacijama za EP. Prvo sa Mađarskom pre tri dana, a onda i sa Srbijom. Oba puta je bilo 2:2. 

"Teška nedelja za sve, treba uspeti doći do rezultata, ali uzeli smo bod večeras. Ima svetlih tačaka u svemu tome. Važno je da smo dali sve od sebe i da smo uneli pozitivne stvari u našu igru. Zadovoljan sam posle ova dva meča", rekao je Ilev. 

Bugarska je kvalifikacije za EP 2024. završila na poslednjem mestu na tabeli sa četiri boda. 

"Treba da budemo pozitivni. Videli smo koliko je Srbija kvalitetna. U prvom poluvremenu smo igrali lošije u prvom poluvremenu, ali smo se potom pronašli", dodao je selektor Bugarske.