Vesti iz fudbala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio stadion u Loznici

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.11.2023 12:50
Predsendik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Dragan Džajić MN Press
Predsendik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Dragan Džajić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novoizgrađeni stadion u Loznici, koji je izgrađen po najvišim UEFA standarima.

Vučić je obišao novi stadion sa fudbalskom legendom Draganom Džajićem.

Prva utakmica na novom stadionu u Loznici biće odigrana danas u 17 časova između domaće fudbalskih klubova Loznica i Vrelo.

Dan kasnije, u nedelju, A reprezentacija Srbije odigraće utakmicu sa Bugarskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj.

Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra.

Stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA.

Kako je rekao, otvaranje stadiona je kasnilo zato što su postojali problemi sa hibridnom travom, odnosno da se prirodni deo te trave nije "primio" kako treba, ali da je i taj problem rešen.

"UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji - loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA", istakao je Vučić.

Kako je ocenio, kašnjenje od dva, tri ili četiri meseca nije prevelik problem, kada se uzme u obzir da su, kako kaže, neki drugi kasnili i po 40 godina sa izgradnjom stadiona.

Predsednik Srbije najavio je i ulaganje u druge stadione u Srbiji, poput onih u Nišu i Kragujevcu.

Kako je rekao, u novi Čair trebalo bi da bude uloženo oko 80 miliona evra.