Vesti iz fudbala

Ove subote svečano otvaranje stadiona "Lagator": Novi stadion u Loznici poprište meča Srpske lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 14:38
Prikaz izgleda novih stadiona u Srbiji FSS
Prikaz izgleda novih stadiona u Srbiji

Došlo je vreme da velelepni "Lagator" primi prve fudbalske ekipe i publiku, pošto je za 18. novembar zakazano svečano puštanje u upotrebu novoizgrađenog stadiona u Loznici.

Posle predviđene ceremonije travnati teren premijerno će testirati fudbaleri domaće i Loznice i Vrela, koji će odmeriti snage u duelu za bodove u 14. kolu Srpske lige zapad (17.00). 

I četvrtoplasirani Lozničani i gosti navikli su da igraju po "livadama" širom pomenutog regiona Srbije, a sada im se pruža jedinstvena prilika da vide i osete kako je to kada se trči, uklizava, skače, šutira... na terenima visokog kvaliteta.

Inače, u pravljenje i opremanje "Lagatora", sa dva nivoa tribina, potrošeno je oko 30 miliona evra, a kako se u tom procesu omaklo nekoliko grešaka, otvaranje je prolongirano do predstojećeg vikenda. 

Kada mesta budu popunjena do zadnjeg, utakmice i druge (ne)sportske događaje moći će da prati 8.030 ljudi, koliki je kapacitet jednog od novih stadiona "poniklih" širom naše države. 

Stadion u Leskovcu već je u opticaju, Čukarički ga uveliko koristi za svoje domaće mečeve, a 19. novembra će na istom A reprezentacija Srbije odigrati duel sa Bugarskom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj.