Vesti iz fudbala

Svesni smo očekivanja, ali ne želimo da budemo deo toga: Ćabi Alonso spušta loptu posle sjajnog "prolaznnog vremena" Bajera u Bundesligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.11.2023 19:32
Svesni smo očekivanja, ali ne želimo da budemo deo toga: Ćabi Alonso spušta loptu posle sjajnog "prolaznnog vremena" Bajera u Bundesligi Guliver/AP Photo/Martin Meissner)

Ćabi Alonso na klupu Bajera seo je na klupu ovog tima prošlog oktobra, u trenutku kada je ovaj 119 godina star klub "koketirao" sa ispadanjam u Cvajtu, a onda je prosuo svoju "čaroliju". Ne samo da se u Leverkuzena i dalje igraju mečevi Bundeslige, nego je Španac luzera pretvorio u lidera fudbalskog prvenstva Nemačke.

Sa deset pobeda i jednim remijem, njegov sastav drži prvo mesto na tabeli, sa dva boda više od "večitog šampiona" Bajerna, pa su čak i navijači početli da veruju u osvajanje prve titule državnog prvaka u istoriji.

"Svesni smo da se stvaraju očekivanja, ali ne želimo da budemo deo tog stvaranja. Želimo da budemo deo onoga što možemo da uradimo i da vidimo koliko dobro ili koliko možemo da zaslužimo da zaradimo tu šansu", rekao je Alonso u intervjuu za Asošijeted pres. 

 

 

Posebno zanimljivo zvuči da Bajerov šef struke ima više trofeja u igračkoj karijeri nego Bajer, koji je pet puta stizao do vicešampionskog naslova i jednog finala Lige šampiona, ali nikada nije napravio više od toga. 

"Ohrabren sam da postavim sopstveni kriterijum na terenu, da samostalno odlučujem i tako radim. Ne radi se o tome da igrači budu roboti, ne radi se o ovome: 'Uvek morate da uradite ovo, a ako to ne uradite, bićete na klupi'", istakao je španski trener.

Alonso voli o sebi da govori sa skromnošću, možda čak i preteranom, obzirom na to kako Bajer ove sezone skuplja bodove. 

"Ne volim da pričam o mom poslu trenera sa mnogo autoriteta, pošto ne mislim da imam taj autoritet. Rano je za to, pokušavam da slušam trenere, koje mnogo poštujem", istakao je Španac.