Vesti EURO 2024

Ne zanima nas meč u Podgorici, razmišljamo isključivo o pobedi protiv Bugarske: Filip Kostić jedva čeka plasman na EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 10:20
Ne zanima nas meč u Podgorici, razmišljamo isključivo o pobedi protiv Bugarske: Filip Kostić jedva čeka plasman na EURO MN Press

Kada je Srbija, kao članica tadašnje Jugoslavije, poslednji put nastupala na fudbalskom prvenstvu Evrope, 2000. godine u Belgiji i Holandiji, njen sadašnji reprezentativac Filip Kostić imao je sedam i po godina, ali se svega živo seća. I od tada želi da i on zaigra na EURO, pošto je već prošle zome sa "orlovima" učestvovao na šampionatu sveta. 

Da snovi Kragujevčanina postanu stvarnost potrebno je da on i ostali izabranici Dragana Stojkovića uzmu još bod protiv Bugarske (19. novembar, 15.00, TV Arena 1 Premium), mada bi im posao u Leskovcu mogao maksimalno olakšati ishod duela Crne Gore i Litvanije, tri dana pre toga. U slučaju da susedna selekcija, s mečom manje od naše, ne uzme ceo plen. 

 

 

"Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Evropsko prvenstvo. Daleko od toga da je sve gotovo, Bugarska je dobra rerezentacija što je i dokazala u prvom susretu u Razgradu. Utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i ponašaćemo se kao da je pobeda jedina opcija u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi. Samo na taj način možemo da nastavimo uspešan niz i da posle dva Svetska prvenstva i plasmana u A diviziju Lige nacija, odemo i na Evropsko prvenstvo. Bio bi to istorijski uspeh za generaciju koja je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužila da bude deo najveće fudbalske smotre", rekao je Kostić u opširnom intervjuu za sajt Fudbalskog savez srbije.

"Orlovi" će ključni meč igrati na novom stadionu u Leskovcu, što će im biti prvi takmičarski izlet van Beograda posle dugo vremena. Na žalost, zbog incidenata na tribinama tokom meča sa "sokolovima" i kazne Evropske fudbalske federacije, samo pred navijačima mlađih uzrasta. 

"Mnogo se radujem novom susretu sa mališanima. Iskreno, bio sam prijatno iznenađen posetom na prethodnim utakmcama kada smo bili u sličnoj situaciji. Zahvaljujući fenomenalnoj podršci najmlađih ljubitelja fudbala, uspeli smo da slomimo otpor Litvanaca na startu kvalifikacija. Sa druge strane, žao mi je što i stariji navijači neće biti na tribinama stadiona u Leskovcu. Nikako da naučimo lekciju, imamo jednu reprezentaciju koja je svetinja i moramo da vodimo računa o tome kako se ponašamo kada dođemo na utakmicu. Očekujem lepu atmosferu protiv Bugarske i na nama je da se toj deci odužimo pobedom i plasmanom na Evropsko prvenstvo", kaže igrač sredine terena u ekipi Juventusa.

 

 

Pre sudara sa Bugarima naš tim će sutra u Briselu odigrati jak prijateljski susret sa Belgijom (20.45, TV Arena 1 Premium).

"Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala, imaju u svojim redovima mnogo igrača koji su nosioci igre u najjačim klubovima iz ‘Liga petice’. U svakom slučaju, odličan test za sve nas da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i da spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske. Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere i ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske", smatra Kostić. 

 

Standings provided by Sofascore