Vesti iz fudbala

Nezaustavljivi Aleksandar Mitrović: Al Hilal na pogon Srbina drži prvo mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 18:44
Aleksandar MItrović slavi postignut gol sa saigračima protiv Al Tavuna Twitter/Al Hilal
Aleksandar MItrović slavi postignut gol sa saigračima protiv Al Tavuna

Liga Saudijske Arabije je ove sezone prebogata igračima koji su došli iz najboljih evropskih klubova. Ipak, jedan od najdominantnijih je naš Aleksandar Mitrović.

Srpski reprezentativac je u pobedi Al Hilala (2:0) nad Al Tavunom postigao vodeći gol i bio jedan od najzaslužnijih što je njegova ekipa na ovom meču osvojila tri boda. 

 

 

Trenutni lider na tabeli je imao slobodan udarac  u 81. minutu koji je izveo Brazilac Malkom, a nekadašnji igrač Fulama, Njukasla, Andrlehta i Partizana je glavom matirao protivničkog golmana. Konačan rezultat je postavio Mohamed Kano u 99. minutu utakmice.

Sergej Milinković-Savić je propustio ovaj duel zbog povrede, a iz istog razloga neće biti na raspolaganju Draganu Stojkoviću za prijateljski meč sa Belgijom i poslednju utakmicu kvalifikacija za Evrpsko prvenstvo protiv Bugarske.

Aleksandar Mitrović ima ove sezone 16 pogodaka i tri asistencije na 15 nastupa za Al Hilal u svim takmičenjima. Njegov klub se nalazi na prvom mestu Saudijske Profesionalne Lige sa 35 bodova, osam više od drugoplasiranog Al Nasra koji ima i meč manje.