Vesti iz fudbala

Ernan Krespo stigao u Al Ain da donese trofeje i nadmaši Marka Nikolića i Miloša Milojevića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 13:46
Ernan Krespo stigao u Al Ain da donese trofeje i nadmaši Marka Nikolića i Miloša Milojevića TV Arena sport/ Screenshot

Dan posle smene Alfreda Šrodera, Al Ain, najveći lub Ujedinjjenih Arapskih Emirata, imenovao je Ernana Krespa za novog trenera. Tako su se obistinila nagađanja da je klub prvo dogovorio dolazak Argentinca, a onda otpustio bivšeg trenera Ajaksa.

Nekada slavni golgeter Parme, Lacija, Intera, Čelsija, Milana i selekcije "gaučosa", stigao je u jedan od najtrofejnijih klubova UAE da bi doneo trofeje. Pre svega da bi u domaćem šampionatu nadmašio trenutno vodeći tandem Šabab Al Ahli, koji vodi trener Marko Nikolić i Al Vasl, na čijoj klupi sedi Miloš Milojević. Ima samo dva boda manje, ali i dva poraza. U Azijskoj Ligi šampiona je njegov prethodnik sa četiri trijumfa već obezbedio nokaut fazu.

 

 

Krespo je trenersku karijeru započeo u Parmi i Modeni, a prvi uspeh ubeležio sa Defesom i Husticijom, koju je 2021. godine doveo do trofeja Kopa Sudamerikane.

Zatim je dobio posao u Sao Paulu, kome je doneo titulu prvaka Pauliste posle devet godina. Međutim, već u oktobru 2021. godine dobio je otkaz usled lošijih rezultata, pa je tim preuzeo Rožerio Seni.

Od marta 2022. do 11. oktobra ove godine vodio je Al Duhail iz Katara. Prve sezone je osvojio triplu krunu (sva tri trofeja u Kataru), a ispao je u polufinalu Azijske Lige šampiona.