Vesti EURO 2024

Spisak Radulovića i poslednja šansa za Crnu Goru: Nada u čudo postoji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 15:19
Spisak Radulovića i poslednja šansa za Crnu Goru: Nada u čudo postoji MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović saopštio je danas spisak igrača za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj.

Crna Gora će 16. novembra u Podgorici dočekati Litvaniju, a tri dana kasnije igraće sa Mađarskom u Budimpešti.
Na spisku se nalaze:

Golmani: Milan Mijatović (Borac), Danijel Petković (Kišvarda), Filip Đukić (Hvidovre).

Odbrana: Stefan Savić (Atletiko), Žarko Tomašević (Astana), Adam Marušić (Lacio), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Rubin), Marko Vukčević (Varaždin), Andrija Vukčević (Huarez), Miloš Milović (Navbahor), Marko Tući (Gangvon), Slobodan Rubežić (Aberdin).

Srednji red: Vladimir Jovović (Jablonec), Marko Janković (Karabag), Miloš Raičković (Aktobe), Stefan Lončar (Debrecin), Driton Camaj (Kišvarda), Edvin Kuč (Balkani), Vladan Bubanja (Lokomotiva).

Napad: Stevan Jovetić (Olimpijakos), Stefan Mugoša (Inčon junajted), Milutin Osmajić (Preston), Nikola Krstović (Leće), Dušan Bakić (Dinamo Minsk), Viktor Đukanović (Hamarbi).

Prvo mesto na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. drži Mađarska sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam bodova. Crnogorska selekcija ima teoretske šanse da se plasira na EP, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

"Zbog svega što se desilo u prvim utakmicama sa ovim rivalima, ali i naših takmičarskih ambicija, želimo da kvalifikacije završimo sa dve pobjede, da uvećamo bodovni saldo i vidimo za šta će nam to biti dovoljno na kraju ovog ciklusa", rekao je Radulović za sajt FSCG.

On je naglasio da Crnu Goru očekuju mečevi sa kvalitetnim rivalima.

"Sa Mađarskom koja je do sada bila dominantna u našoj grupi i Litvanijom koja je u drugoj polovini kvalifikacija ostvarila odlične rezultate. Takvi protivnici na pružaju priliku za nadigravanje, ali i osvajanje novih bodova", zaključio je Radulović.