Vesti iz fudbala

Aleksandar Mitrović nogom, glavom i "makazicama" napunio mrežu Mumbaja: I Sergej Milinković-Savić pogađao za Al Hilal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 22:02
Aleksandar Mitrović nogom, glavom i "makazicama" napunio mrežu Mumbaja: I Sergej Milinković-Savić pogađao za Al Hilal Guliver

Al Hilal pretrčao je večeras preko Mumbaj sitija u Azijskoj Ligi šampiona - 5:0, a čak četiri pogotka bila su delo srpskih fudbalera Aleksandra Mitrovića (3) i Sergeja Milinkovića-Savića.

Bilo je to još jedno zvezdano veče bivšeg napadača Fulama, čiji su ekstremni kvalitet, nepresušna ambicija i umešni šutevi došli glave rivalu iz Indije. Prvi gol daoje  niskim šutem iz peterca (5. minut), drugi glavom sa male daljine (67), a treći atraktivnim "makazicama" u kaznenom prostoru (80).  

Tako je nekadašnji centarfor Njukasla, Anderlehta i Partizana stigao do 11. gola na 13 utakmica za novi tim, učinivši da se ne oseti kasnije dovođenje Nejmara i nedavna povreda Brazilca. 

Mitrovićev zemljak i kolega iz reprezentacije Srbije, Milinković-Savić, takođe se upisao u strelce, baš kao i Aleksandrov dvostruki asistent Mohamed al Burajk, kom je uzvratio gola vrednim dodavanjem u 82. minutu.