Vesti iz fudbala

Žeremi Matije "odsvirao" kraj igračke karijere: Bivši prvotimac Barselone posle profesionalnog ostavio i amaterski fudbal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 18:44
Žeremi Matije "odsvirao" kraj igračke karijere: Bivši prvotimac Barselone posle profesionalnog ostavio i amaterski fudbal Guliver

Žeremi Matije napravio je zapaženu profesionalnu karijeru u nekim od najjačih evropskih liga, da bi posle više decenija igranja fudbala definitivno "odsvirao" njen kraj. Profesionalni fudbal napustio je pre dve godine, a sada je kao navršeni 40-godišnjak batalio i treninge i mečeve u dresu jednog amaterskog francuskog kluba. 

 

 

Na veliku scenu iskoračio je još 2005. godine u prvom timu Sošoa, odakle je napravio pet miliona vredan transfer u Tuluz. Posle četiri sezone zapucao je u Španiju, ostavio veliki trag u Valensiji, pa mimo svoje volje završio u Barselona. Katalonci su njegovu slobodu platili 20.000.000 evra, a doveli su nekoga kome se nije napuštala "Mestaja".

"Nisam hteo ići u Barselonu. Uživao sam u Valensiji u kojoj sam bio kapiten. Uživao sam u životu u Valensiji i pitao se zašto bih išao u Barselonu glancati klupu. Čak sam pokušao izvesti jednu prevaru s ugovorom da propadne odlazak, ali nisam uspeo", otkrio je svojevremeno bivši bek Sportinga iz Lisabona i selekcije Francuske.