Vesti iz fudbala

Papu Gomez pozitivan na doping testu: Argentinac suspendovan na dve godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2023 09:00
Papu Gomez pozitivan na doping testu: Argentinac suspendovan na dve godine Tanjug/AP Photo/Mateo Villalba, File

Samo nekoliko nedelja nakon što je potpisao za Moncu, antidoping agencija je obavestila Alehandro Papu Gomeza da je kažnjen dvogodišnjom suspenzijom. Argentinac je bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu u novembru 2022. godine, nekoliko dana pred početak Svetskog prvenstva.

Sve se dogodilo na treningu sevilje kada su lekari odlučili da iznenada izvrše antidoping kontrolu. Gomez se branio pričom kako je nekoliko dana pre toga zbog prehlade uzimao sirup od svoje dece bez konsultacije lekara. 

 

 

Papu je zbog toga i u opasnosti da izgubi medalje osvojene na Mundijalu i u Ligi Evrope sa Argentinom, odnosno Seviljom. "Gaučosi" i španski klub nisu u opasnosti jer je potrebno da dva ili više igrača padnu antidoping test kako bi uopšte postojala mogućnost da izgube titule.

Argentinac ima pravo na žalbu i sva je prilika da će to učiniti. Međutim u slučaju da suspenzija od dve godine ostane na snazi, Gomez će se verovatno penzionisati što je i logično rešenje uzimajući u obzir da u februaru puni 36 godina.