Vesti iz fudbala

Ronaldo mu skinuo kapu 2003, a on ga iz zatvora 2019. godine gledao kako trenira

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2023 12:22
Ronaldo mu skinuo kapu 2003, a on ga iz zatvora 2019. godine gledao kako trenira TV Arena sport/ Screenshot

"Misliš da sam ja dobar? Sačekaj dok ne vidiš Fabija Paima", čuvena je rečenica Kristijana Ronalda izrečena 2003. godine novinarima koji su pratili Sporting.

Od tada je prošlo 20 godina, Ronaldo je postao jedan od "besmrtnih" fudbalera na planeti, a igrač koji je bio bolji od njega, Fabio Paim (35) završio je zatvoru! Bio je uhapšen 2019. godine zbog posedovanja pet grama kokaina i bio je osuđen na godinu dana zatvora. I služio je u objektu koji je bio blizu trening centra selekcije Portugalije.

"Mogao sam da gledam reprezentaciju Portugalije kako trenira. Bio sam tamo sa razlogom i nikad nisam pomislio "Ah, Kristijano je tu, trebalo je da budem i ja". Zatvor je bio zaista težak za mene i moju poordicu i nije bio mesto za dete kao što sam ja", istakao je Paim za engleske medije.

Fabio Miguel Maleiro Paim je zaista bio čudo od krilnog igrača.

"Da sam imao glavu ka Kristijano i njegovu radnu etiku bio bih bolji od njega. Ako pričamo o tehnici, bio sam mali Ronaldinjo. Ali, kao što vidite, nije tehnika najvažnija. Na moju nesreću samo sam rođen sa talentom. Pošto sam kao dete zarađivao mnogo novca imao sam iluziju da trud nije potreban. Nemoguće je da čovek poput mene postane milioner. Žao mi je zbog nekih odluka, ali sun one bile samo moje. Sada sam drugačiji, gledam sve na pravi način. Imao sam talenat, ne i glavu. Ona mi je bila fokusirana na žene, zabave, alkohol, drogu. Na sve osim fudbala", životna je priča sada 35-godišnjeg bivšeg igrača.

Predviđali su mu u Sportingu veliku karijeru, sa 13 godina je zarađivao 376.000 evra, sa 16 godina 20.000 evra mesečno, kada je 2008. potpisao za Čelsi na račun mu se slivao 57.000 evra mesečno. Ali, kako je i sam rekao, sve je bilo bitnije od treninga, sportskog života.

Sledio je povratak u Portugaliju 2009. godine, a onda i strmoglav pad nikad ostvarenog "malog Ronaldinja" - Torense, Augusto, Benfika Luanda, Al Karaitit, Oliveirense, Mosta, Nevežis, Union 05 (tamo je optužen za silovanje), Paraiba do Sul, Leišiš. Odigrao je 42 utakmice za mlađe selekcije Portugalije.