Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EURO 2024, grupa A: Španija i zvanično obezbedila plasman, Haland i Odegard ostali praznih ruku

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.10.2023 22:56
Kvalifikacije za EURO 2024, grupa A: Španija i zvanično obezbedila plasman, Haland i Odegard ostali praznih ruku Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB Scanpix via AP

Fudbaleri Španije večeras su i zvanično obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Nemačkoj, budući da su na gotujućem terenu nadigrali Norvešku - 0:1 (0:0).

"Crvena furija" zasluženo je upisala tri boda, kontrolisala je ceo meč, bila konkretniji rival i to joj se na kraju isplatilo. Španija je do gola došla već u 20. minutu, ali je Alvaro Morata bio u ofsajdu, te je nakon VAR provere pogodak opravdano poništen.

A onda je početkom drugog dela u heroja selekcije sa Pirineja izrastao mladi Gavi. Igrač Barselone najbolje se snašao u kaznenom prostoru rivala i uspešno savladao Orjana Nilanda.

Bio je to peti gol Gavija za Španiju, a upravo je večeras postao najmlađi fudbaler u istoriji "crvene furije" koji je došao do tog broja pogodaka.

 

 

Što se tiče Norveške, Erling Haland, Martin Odegard i družina će morati još da čekaju na nastup na nekom velikom takmičenju, pošto su nakon ovog poraza i matematički ostali bez šansi da se nađu na evropskoj smotri.

Ranije danas, Gruzija je sa 4:0 rutinski nadigrala Kipar, ali ovaj duel nije imao rezultatski značaj kada je u pitanju konačni plasman.

Kvalifikacije za EP, 7. kolo

Grupa A

Gruzija - Kipar 4:0 (0:0)
/Kitešvili 46, Kvarackelija 58, Šengelija 82, Mikaudze 90+5p/

Norveška - Španija 0:1 (0:0)
/Gavi 49/

 

Standings provided by Sofascore