Vesti EURO 2024

Selektor Mađarske Rosi u svom stilu najavio derbi: Srbija je skuplji tim, ali mi se ne plašimo i želimo tri boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 16:38
Selektor Mađarske Rosi u svom stilu najavio derbi: Srbija je skuplji tim, ali mi se ne plašimo i želimo tri boda MN Press

Ostalo je još nešto više od 30 sati do derbi meča 7. kola Grupe "G" između Mađarske i Srbije u Budimpešti (20.45, TV Arena 1 Premium). Selektor domaćina Marko Rosi je i na okupljanju rekao da ceni "orlove" koji imaju na papiru skuplje igrače, ali da će njegov tim u subotu tražiti tri boda koji bi ga približio plasmanu na EURO 2024. godine.

Na današnjoj pres konferenciji samo je ponovio izrečeno, ali je ostao čvrsto sa obe noge na zemlji ne želeći da širi neku euforiju među navijačima.

"Tokom naših priprema ništa se značajnije promenilo u odnosu na ono što smo radili ranije. Pred nama je važna utakmica, ali imamo ih tri u kojima moramo da osvojimo šest bodova. Trudićemo se da ih sakupimo što pre, naš cilj protiv Srbije je tri boda. Ali, nekad možete i da izgubite. Zato ne želim da šaljem poruku da smo mi postali neki fenomenalan tim, da smo se na neki način promenili. Mi smo samo ukomponovan tim dobrih fudbalera, naporno radimo da bi naš učinak bo bolji", rekao je Rosi.

Ponovio je Italijan koji je od nedavno i stanovnik Mađarske da je individualni kvalitet takođe važan aspekt u ishodu jednog meča.

"Ne plašimo se što je srpski tim vredniji. Naša karakteristika kao selekcije je što jeste što momci imaju veliku želju da se nadmeću, imaju sposobnost da se bore i već su pokazali nebrojeno puta da ne strahuju ni od jednog rivala. Nema rizika ako ste i drski na terenu", istakao je Rosi.

 

 

Hvalio je selektor Mađarske Rolanda Šalaija i njegovu dobru formu, govorio je da će on Dominika Soboslaja koristiti na svoj način bez obzira na ulogu koju ima u Liverpulu. Golman Denes Dibuš je govorio da će odbrana biti malo modifikovana posel povrede Vilija Orbana.

"Dugo smo u odbrani igrali u istoj formaciji, sada će se to promeniti zbog odsustva Vilija. Njegov izostanak je veliki gubitak, ali sam siguran da imamo igrača koji će ga dostojno zameniti. I ne sme da ga menja samo jedan igrač, već moramo svih 11 da igramo kvalitetno. Želimo protiv Srbije da dokažemo da smo s pravom na čelu tabele. Spremni smo za ono što nas sutra očekuije na terenu", rekoa je Dibuiš.

Mađarska je slavila na stadionu "Rajko Mirić" 2:1, Srbija je na potezu da uzvrati.