Vesti iz fudbala

Velika utakmica sa Mađarima, ali navikli smo da se nosimo sa pritiskom: Saša Lukić bi "sve dao" da sa Srbijom ode na EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 12:46
Velika utakmica sa Mađarima, ali navikli smo da se nosimo sa pritiskom: Saša Lukić bi "sve dao" da sa Srbijom ode na EURO 2024 MN Press

Poraz od Mađarske, prošlog meseca u Beogradu, zakomplikovao je položaj fudbalske A reprezentacije Srbije u borbi za odlazak iz grupe G na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, ali "orlovi" se i dalje pitaju za svoju sudbinu.

I imaju priliku da 14. oktobra u Budimpešti (20.45, TV Arena 1 Premium), naprave ključan potez, jer im je domaćin glavna prepreka na zacrtanom putu povratka na najveću kontinentgalnu scenu, posle predugog izbivanja sa nje. 

"Kada smo počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo cilj je bio da se plasiramo. Sada smo u situaciji da samo odlučujemo o tome. Postoji mala doza pritiska, velika je utakmica u pitanju. Dugo nismo bili na EP, to nam je svima cilj, sve bih dao samo da se plasiramo. Jedva čekam da počne meč, znamo koliko nam je bitan", tako razmišlja naš reprezentativac Saša Lukić

Vezista Fulama niko u srpskom taboru nije očekivao da se "orlovi" bez muke izvade vizu za Nemačku. 

"Najvažnija su sad tri boda, da pobedimo u Mađarskoj. Ako je neko mislio da ćemo bez napora da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, da postoje unapred dobijene utakmice – varao se".

 

 

Logika kaže da od plasmana na šampionat Starog kontinenta posle 24 godine nema većeg motiva. Lukić to potvrđuje. 

"Sama činjenica da nas toliko dugo nije bilo na Evropskom prvenstvu je najveći motiv. Jedini motiv. Mi smo reprezentacija Srbije i mislimo da možemo da pobedimo, da se plasiramo, ali daža mi sad sve pričamo, teren je taj na kojem se sve pokazuje. Tu ne možeš ništa da sakriješ. Navikli smo da se nosimo sa pritiskom, a to što će biti 70.000 ljudi na tribinama je dodatni motiv, biće tu i naših navijača. Želeli bismo da to vidimo i na našem stadionu, pa da dobrom igrom i pobedom pozovemo navijače da dođu da nam pomognu protiv Crne Gore".

Lukić nije igrao pre mesec dana protiv Mađarske u Beogradu (1:2), ali je sa strane dosta tog uočio. 

"Oni jesu bili bolji u prvom poluvremenu kada su dali dva gola, ali nisu toliko bili bolji koliko mi nismo izgledali kako bi trebalo. Drugo poluvreme je bilo dosta bolje, to je put i stil kojim moramo da krenemo u Budimpešti", naglasio je Saša Lukić.

Standings provided by Sofascore