Vesti iz fudbala

Istorija na Vembliju: Stefani Frapar će biti prva žena koja će kao glavni arbitar suditi jedan meč muških reprezentacija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.10.2023 08:30
Istorija na Vembliju: Stefani Frapar će biti prva žena koja će kao glavni arbitar suditi jedan meč muških reprezentacija Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Francuskinja Stefani Frapar sudiće prijateljski meč između Engleske i Australije, koji će biti odigran 13. oktobra na londonskom Vembliju, prenosi BBC.

Stefani Frapar je bila prva žena koja je sudila meč Svetskog prvenstva u Kataru 2022. između Nemačke i Kostarike (4:2). Britanski mediji navode da će Francuskinja biti prva žena koja će kao glavni arbitar suditi jedan meč muških reprezentacija na Vembliju.

"Stefani je odličan sudija. Oduševljeni smo što će Stefani i njen tim suditi naš predstojeći meč protiv Australije na rasprodanom Vembliju. Radujemo se što ćemo im poželeti dobrodošlicu u dom engleskog fudbala", izjavio je šef sudija Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Piter Elsvort.

Frapar je bila prva žena koja je sudila u francuskoj ligi 2019, a iste godine je vodila i finale Svetskog prvenstva za žene. Sudila je i evropski Superkup 2019. između Liverpula i Čelsija. Ona je pre tri godine postala prva žena koja je sudila u Ligi šampiona, kao i finale francuskog Kupa 2022.