Vesti iz fudbala

Vladimir Jovanović zbog Putina ostao bez posla u Estoniji: Futsal trener napisao ono što nisu hteli da čuju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 18:38
Vladimir Jovanović zbog Putina ostao bez posla u Estoniji: Futsal trener napisao ono što nisu hteli da čuju Guliver

Futsal trener Vladimir Jovanović dobio je otkaz na mestu šefa stručnog štaba Vimsija, ali ne zato što mu je loše išlo u poslu ili se posvađao s nekim, već zato što je srpski srtručnjak iskazao ljubav prema Vladimiru Putinu. 

Čim su ljudi iz kluba videli njegovu rođendansku čestitku predsedniku Rusije uručili su mu otkaz, iako je iskusni internacionalac sa stažom u selekcijama naše zemlje imao još dosta do isteka važećeg ugovora. 

"Završili smo saradnju zato što se trener neprihvatljivo ponašao na društvenim mrežama. Ne možemo da dopustimo sebi da se naš glavni trener tako ponaša dok traje rat. Jovanović je rekao da razume odluku kluba. Rekao nam je da taj post na fejsbuku nije imao političku konotaciju. Znamo da su Srbi prijateljski nastrojeni prema našim istočnim komšijama, pa nije očekivao da će njegova čestitka naići na tako oštre reakcije", rekao je direktor kluba Andrej Golovin estonskim medijima.

I sve to zbog sledećih nekoliko rečenica, napisanih 7. oktobra, uz fotografiju prvog čoveka najveće države sveta. 

"Imenjače, dugo poživeo! Srbi i Rusi braća zauvek", napisao je srpski trener, mada je taj post kasnije nestao sa njegovog profila, ali su estonski mediji objavili njegov printskrin.