Vesti iz fudbala

Engleska će nam pokazati da li smo ekipa za velika dela: Dušan Đorđević ne boji se duela sa mladom ostrvskom selekcijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 18:06
Engleska će nam pokazati da li smo ekipa za velika dela: Dušan Đorđević ne boji se duela sa mladom ostrvskom selekcijom MN Press

Nisu se samo najbolji fudbaleri Srbije okupili danas u Beogradu, u prestonici se ponovo sastavila i mlada selekcija naše zemlje, u susret novim mečevima svojih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. 

Dok "orlovi" finiširaju trku za EURO u Nemačkoj sledećeg leta, "orlići" su tek počeli borbu za najveće kontinentalno takmičenje. U drugom kolu, 12. oktobra, biće gosti Engleske u Notingemu, a posle četiri dana čeka ih duel sa Severnom Irskom u Lurganu. 

"Lepo je opet videti ove momke na okupu, raspoloženje koje vlada kada smo svi zajedno. Sigurno je meč protiv Azerbejdžana doveo raspoloženje do maksimuma. Sada nas očekuju dva izuzetno teška izazova, prvi protiv Engleza. Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, na nama je da se najbolje moguće spremimo za tu utakmicu, da nam ona pokaže da li smo ekipa za velika dela", rekao je selektor Dušan Đorđević, a preneo zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

Đorđevićevi izabranici su 12. septembra, na startu nadmetanja u F grupi, pobedili Azerbejdžan rezultatom 2:0.

"Nadam se da je voljni momenat prikazan u prvom meču nešto što će ovu generaciju krasiti dugo. Igrajući za svoju zemlju, grb koji nosimo, ne smeju da se dovode u pitanje angažman i zalaganje. Malo je vremena do utakmice, svega dva treninga, ali svi su u takvoj situaciji. Formiramo tim, tu je nekoliko novih igrača. Formiramo se, ali bitno je da motiv kod igrača isti", dodao je strateg naše zemlje.