Vesti iz fudbala

Poznati prvi četvrtfinalisti FA Kupa: Fulam i Siti upisali pobede, Mitrović se vratio sa asistencijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 22:56
Poznati prvi četvrtfinalisti FA Kupa: Fulam i Siti upisali pobede, Mitrović se vratio sa asistencijom Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Fudbaleri Fulama pobedili su Lids 2:0 (1:0) na svom terenu i plasirali se u četvrtfinale FA Kupa, gde su kartu među osam najboljih timova Engleske obezbedili i Mančester siti, Brajton i Blekburn.

Ostali mečevi osmine finala na programu su sutra, kada će se sastati Sautempton - Grimbsbi, Burnli - Flitvud, Mančester junajted - Vest Hem i Šefild junajted - Totenhem.

Što se tiče susreta na "Krejvin Kotidžu", Fulam je teže od očekivanog stigao do pobede. Iako je pred sobom imao rivala koji se bori za opstanak, Lids se pokazao kao dostojan protivnik tokom većeg dela utakmice, ali na kraju nije uspeo da napravi iznenađenje.

Aleksandar Mitrović odigrao je 69. minuta za Fulam posle dva meča pauze zbog povrede. Uspeo je čak i da se upiše u listu strelaca u drugom poluvremenu, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. Ipak, Srbin je ostavio "pečat" na ovom meču, pošto se našao u ulozi asistenta kod drugog kola domaćina.

Prva dva velika uzbuđenja videli smo u 16. i 20. minutu. Najpre je Samervil zatresao mrežu Fulama, da bi sudija poništio njegov gol zbog nedozvoljene pozicije. Zatim je Fulam ubrzo stigao do vođstva i to preko Palinje, koji je sa 25 metara postigao prelep gol, kome ni parada Meslijera nije pomogla.
 

 

 

Ostatak poluvremena protekao je u dinamičnoj igri, gde nije bilo puno prilika sve do nadoknade, kada je Ruter bacio golmana Fulama na muke, ali je njegov pokušaj završio na prečki. Sa rezultatom 1:0 se otišlo na odmor, a u 56. minutu Fulam je udvostručio prednost. Mitrović i Solomon su kratko kombinovali po levom boku, da bi nakon asistencije Srbina, Izraelac postavio, ispostaviće se, konačnih 2:0.

 

 

Do kraja meča igralo se mahom na polovini domaće ekipe. Lids je imao inicijativu i pokušavao da stigne do gola, ali nije imao raspoloženih strelaca. Sa druge strane, Mitrović je uspeo da postigne pogodak u 65. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda...

FA Kup Engleske, osmina finala.

Utorak

Stoke - Brajton 0:1 (0:1)
/Ferguson 30/

Lester - Blekburn 1:2 (0:1)
/Ihenačo 67 - Dolan 33, Smodik 52/

Fulam - Lids
/Palinja 21, Solomon 56/

Bristol - Mančester siti 0:3 (0:1)
/Foden 7, 74, De Brujne 81/

Sreda

Sautempton - Grimsbi 20:15

Burnli - Flitvud 20:30

Mančester junajted - Vest Hem 20:45

Šefild junajted - Totenhem 20:55