Vesti iz fudbala

Mundijal 2030. godine će biti baš poseban: Ne samo da će se igrati na tri kontinenta, nego će trajati mesec i po dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2023 11:25
Mundijal 2030. godine će biti baš poseban: Ne samo da će se igrati na tri kontinenta, nego će trajati mesec i po dana Guliver/Hauptsitz der FIFA

Svetsko fudbasko prvenstvo 2030. godine biće posebno po mnogo čemu.

Pre nekoliko dana je objavljeno da će se utakmice igrati u šest država i to na tri kontinenta, a sada je Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila da će ono trajati čak mesec i po dana.

Konkretno, prva utakmica će biti odigrana 8. juna, finale je zakazano za 21. jul, a ono što je posebno interesantno, ceremonija svečanog otvaranja će biti upriličena čak pet dana nakon otvarajuće utakmice.

 

 

Prva tri meča na Mundijalu biće igrana u Južnoj Americi, po jedan u Argentini, Urugvaju i Paragvaju, a sve kao omaž stogodišnjici održavanja prvog Svetskog prvenstva u Urugvaju.

Šest reprezentacija koje će učestvovati u tim utakmicama imaće 12 do 13 dana odmora do sledećeg susreta koji će biti 21. ili 22. juna u Evropi ili Africi s obzirom da će se ostatak takmičenja igrati u Španiji, Portugalu i Maroku.

Kao i sve pređašnje odluka i ova još samo treba da dobije zvaničnu formu na na narednom kongresu FIFA, ali bi to trebal da predstavlja formalnost.