Vesti iz fudbala

Predsednik Legije: Nadam se da Pankov uskoro biti puđten iz pritvora

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.10.2023 17:28
Predsednik Legije: Nadam se da Pankov uskoro biti puđten iz pritvora Profimedia

Predsednik Fudbalskog kluba Legija iz Varšave Darijuš Mioduski rekao je danas da se nada da će srpski fudbaler Radovan Pankov i Portugalac Žozue, koji su uhapšeni posle meča Lige konferencija protiv AZ u Alkmaru, uskoro biti pušteni iz pritvora u Holandiji i da će doći u Poljsku.

Mioduski je na početku konferencije za medije potvrdio da niko iz kluba nije u kontaktu sa Pankovim i Žozueom, koji su i dalje u pritvoru.

"Nisu nam dali ni šansu da se pobrinemo za naša dva igrača, nisu nam dozvolili da idemo sa njima. Danas je situacija bolja i nadam se da će oni uskoro doći u Poljsku. Mi sigurno nećemo odustati i uradićemo sve da istina izađe na videlo. Samo su holandski advokati koje smo angažovali u kontaktu sa njima dvojicom. UEFA radi na tome da oni budu pušteni. Žozue je već svedočio, Radovan čeka svoj red. Mislim da će cela ova situacija dodatno da nas zbliži", rekao je predsednik Legije na vanrednoj konferenciji za medije u Varšavi.

Prvi čovek Legije se obratio javnosti zbog skandaloznih dešavanja posle meča protiv AZ u Alkmaru koji su okončani hapšenjem Pankova i Žozuea. Haos je nastao zbog toga što je obezbeđenje onemogućilo polovinu ekspedicije Legije da izađe sa stadiona i uđe u autobus.

Kako tvrdi Mioduski, prolaz je zatvoren zbog navijača poljskog tima. Gosti su se žestoko bunili, a u centru pažnje su bili Pankov i Žozue. Srbin je ušao u verbalni okršaj sa jednim od radnika obezbeđenja koji ga je prvobitno napao. Pankov ga je zatim odgurnuo, a ovaj pao, udario o zid i slomio ruku u predelu lakta.

Holandska policija je u četvrtak uveče saopštila da je Pankov uhapšen zbog napada na službeno lice, a iza rešetaka je završio i Žozue. Ostatak tima se vratio u Varšavu.

"Ne znam ni za jedan slučaj u kom su stručni štab i tim napadnuti od strane obezbeđenja, to je nezamislivo. Niko od nas nije udario bilo kog člana obezbeđenja.  Agresija je bila sa njihove strane, ponašanje gospodina koji je svedočio o svemu tome bilo je toliko agresivno da se pitam da li je bio pod uticajem određenih droga", istakao je Mioduski.

Šokiran je predsednik Legije dešavanjima u Alkmaru.

"Sve što se dogodilo oko sat vremena posle meča je nestvarno. Kad razmislim o tome, imam osećaj da to nije bio incident, tenzija je rasla. Čuo sam od mnogih ljudi o klubu priče o načinu na koji su nas tamo tretirali. Prava katastrofa, to je neprihvatljivo. Svi u timu smo šokirani, svi su zabrinuti za njih", ističe prvi čovek Legije.

Mioduski je potvrdio da nije bilo razgovora sa predstavnicima AZ Alkmara.

"Niko iz holandskog kluba nas nije kontaktirao do sad, imam dobre odnose sa menadžmentom kluba i voleo bih da tako i ostane. Mene su udarili nekoliko puta, kad sam hteo da odem zajedno sa našim uhapšenim igračima, brutalno su me gurnuli policajci koji su bili u punoj opremi".

Na kraju je rekao da će Legija učiniti sve da istina izađe na videlo.

"Naši pravnici rade na prikupljanju materijala i branićemo svoje igrače. Njihov gradonačelnik nije želeo naše navijače u svom gradu. Bili su prinuđeni da po karte idu u Hag, to je neverovatno", zaključio je Mioduski.