Vesti iz fudbala

Izgledaju kao vojska, ali ovaj meč moramo da rešimo u svoju korist: Futsal selektor Srbije jasan uoči duela sa Ukrajinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 16:29
Izgledaju kao vojska, ali ovaj meč moramo da rešimo u svoju korist: Futsal selektor Srbije jasan uoči duela sa Ukrajinom MN Press

Futsal reprezentacija Srbije ovog petka, u Vranju, protiv Ukrajine (18.00, TV Arena 2 Premium), igra možda i najvažniji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu 2024. godine. 

"Orlovi" s po jednom pobedom i remijem drže prvo mesto u grupi B elitne runde borbe za SP, odnosno nalaze se ispred dolazećeg protivnika (tri boda), Poljske (3) i Belgije (1). 

"Meč sa Ukrajinom je jedan od ključnih na našem putu do Uzbekistana. Napravili smo brejk protiv Poljske u gostima, koji je bio potreban, a sada sledi ono što je veoma bitno, a to je duel sa direktnim konkurentom za prvo mesto, Ukrajinom. Meč koji jednostavno moramo da rešimo u svoju korist". jasan je selektor Dejan Majes.

Standings provided by Sofascore

Prema njegovim rečima, na rezultatski imperativ ne mogu da utiču ni problemi sa povredama. 

"Pršić, Janjić, Aksentijević… tri igrača koja nam mnogo znače. Očekivali smo da će Marko Pršić moći, jer se radi o igraču koji ima veliki uticaj na našu igru, 'vic' igraču, onom koji oplemenjuje igru, jednim potezom može da reši situaciju. Povredio se več pred dolazak u jednom prijateljskom meču, tako da njegov izostanak donosi jednu prazninu, ali kao i do sada, koga nema, bez njega se može i mora. Imamo ovde najjači sastav, tim koji je pun samopouzdanja, spreman da se bori i osvoji tri boda", objasnio je naš stručnjak. 

Po prirodi posla, Majes je detaljno upoznat sa vrlinama i manama futsalera iz bivše jugoslovenske republike. 

"Težak rival, kad ih gledate, izgledaju kao vojska, oni ne uživaju u igri, nije im lepota na prvom mestu. Imaju igrače sličnih kvaliteta, ne menjaju sistem, poslednjih sedam, osam godina igraju na isti način. Fizički su jaki, spremni, brzi, jaki u duelu. Spremili smo neka iznenađenja za njih, nešto što do sada nismo radili, videćemo efekat", zaključio je Majes, uz želju da što više naših navijača bude uz njegove izabranike. 

"Očekujemo veliku podršku, Vranje je poznat grad po strastvenosti i pozitivnoj energiji kada se radi o futsalu. Igrali smo i ranije ovde, ali stvarno verujem da nikad nećemo imati atmosferu i podršku kao što će to biti slučaj sutra protiv Ukrajine", dodao je selektor Srbije.