Vesti iz fudbala

Ronaldo izabrao 11 najboljih u istoriji: Stavio sebe u tim, ali ne i Kristijana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 10:07
Ronaldo izabrao 11 najboljih u istoriji: Stavio sebe u tim, ali ne i Kristijana Guliver images/AP Photo/Manu Fernandez, File

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo, poznatiji kao Fenomen, odabrao je 11 najboljih igrača u istoriji fudbala i u njega uvrstio samog sebe.

Nekadašnji prvotimac Real Madrida, Barselone, Intera i Milana odlučio je da u tim stavi šestoricu Brazilaca, dva Italijana i Argentinca i jednog Nemca.

Na golu je Đanluiđi Bufon, bekovi su Kafu i Roberto Karlos, štoperi Franc Bekenbauer i Paolo Maldini, vezni red čine Ziko, Dijego Armando Maradona, Lionel Mesi i Ronaldinjo, a u napadu Pele i on sam.

"Ovo bi bio napadački nastrojen tim. Kafu bi igrao po desnoj strani, Karlos levo, a između njih dvojice Bekenbauer i Maldini. Što se srednjeg reda tiče Ziko bi igrao "peticu", a Maradonia "osmicu" i to vrlo, vrlo ofanzivno", rekao je Ronaldoi i nastavio:

"Tu su još Mesi, kralj fudbala Pele, Ronaldinjo i naravno ja ispred njih. A pre svih nas na golu bi bio Đanluiđi Bufon, dok bi selektor bio Mario Zagalo".