Vesti iz fudbala

Bosna i Hercegovina "guta" svoje fudbalske selektore: Druga smena za tri meseca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 18:37
Bosna i Hercegovina "guta" svoje fudbalske selektore: Druga smena za tri meseca Guliver/. (AP Photo/Armin Durgut)

Drugi put od početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora. Tačnije, drugi put je tamošnji Savez uručio otkaz šefu stručnog štaba, u junu je jednostrano prekinuo saradnju sa Farukom Hadžibegićem a danas sa Mehom Kodrom. 

Da priča bude neverovatnija, legendarni golgeter je ispisnicu dobio posle samo dve utakmice u ulozi selektora, jer je posle promocije u avgustu BiH igrala jedino sa Lihtenštajnom (2:1) i Islandom (0:1).

Navodno, ne zbog rezultata i viđenih partija već zbog neslaganja sa zakazivanjem prijateljskog meča sa Iranom, mimo njegovog znanja. A, posle ovog iskustva teško da će se ikada vratiti na istu adresu, jer je i prvi put sa nje oteran posle svega 180 minuta kraj terena.

Te 2008. godine dirigovao je ekipom u prijateljskim susretima sa Japanom i Makedonijom, a i tada je zamerio čelnicima Saveza što dogovaraju provere bez konsultacija s njim. 

Kodro je radio u mlađim kategorijama Real Sosijedada i kao asistent u prvom timu istog španskog kluba, dok je samostalno vodio Sarajevo, švajcarske klubove Servet i Lozanu. On je bio peti selektor BiH u poslednjih pola decenije, posle Roberta Prosinečkog, Duška Bajevića, Ivajla Peteva i Faruka Hadžibegića.