Vesti iz fudbala

Turska "predala" svoju A reprezentaciju u ruke Monteli: Italijan zamenio smenjenog Kunca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 15:40
Turska "predala" svoju A reprezentaciju u ruke Monteli: Italijan zamenio smenjenog Kunca Guliver/AP Photo/Matthias Schrader)

Fudbalski savez Turske izabrao je novog selektora svoje seniorske reprezentacije, tako što je ponovo ukazao poverenje stranom stručnjaku. Štefan Kunc je prošle nedelje dobio otkaz, a danas je saopšteno da je na njegovo mesto doveden Italijan Vićenco Montela. 

Bivši fudbaler i druga strana napravili su ugovor na tri godine, prvi cilj mu je da tu zemlju odvede na Evropsko prvenstvo 2024. godine, iako startni rezultati nisu obećavajući, a posle će se od njega očekivati da uspešno prebrodi kvalifikacije za Mundijal 2026. 

 

 

Glavna Montelina preporuka bio je njegov rad u tamošnjem klupskom fudbalu, konkretno Adani, u kojoj je dobio posao posle vođenja Milana, Sampdorije, Sevilje i Fiorentine. 

Nekadašnji centarfor Rome, Ženove, Sampdorije i Empolija mogao bi sa svojim saradnicima da izvuče pouke iz iskustva oteranog Kunca, kom su glave došli slabi rezultata, ali i loši odnosi sa igračima, poljuljani njegovim javnim kritikama na račun fudbalera.