Vesti iz fudbala

"Old Firm" na Areni sport: Seltik i Rendžers u borbi za trofej Liga Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2023 12:50
"Old Firm" na Areni sport: Seltik i Rendžers u borbi za trofej Liga Kupa Guliver/Ian MacNicol

Dva najveća škotska kluba Rendžers i Seltik boriće se za trofej Liga kupa na "Hemden Parku" od 16 časova (Arena sport 1), kada će po treći put "ukrstiti koplja" ove sezone.

Seltik je u prvom derbiju sezone slavio 4:0, dok je revanš završen nerešenim ishodnom - 2:2. Ovo će ujedno biti 433. "Old firm" u istoriji. Statistika je blago na strani Rendžersa, slavio je 168 puta, gradski rival je ostvario 162 pobede, dok je u 102 navrata došlo do podele bodova. Rezultat je naročito izjednačen u Liga kupu, gde su na 50 derbija obe ekipe ostvarile po 24 pobede, a viđena su i dva nerešena ishoda.

 

 

Što se forme tiče, obe ekipe igraju zaista sjajno ove sezone. Otkako je Majkl Bin preuzeo Rendžers tokom Mundijala, prošlogodišnji finalista Lige Evrope ostvario je 13 pobeda na poslednjih 14 utakmica, a jedini remi odigrao je upravo sa Seltikom početkom godine.

Na drugoj strani, lider škotskog prvenstva ima još bolje rezultate, čemu i svedoči stanje na tabeli, gde ima čak devet bodova više od današnjeg rivala. Izabranici Angelosa Postekoglua su u seriji od devet uzastopnih pobeda, a poslednji poraz u nekoj zvaničnog utakmici doživeli su 2. novembra od Real Madrida u Ligi šampiona (5:1).