Vesti iz fudbala

Fernando Santos platio ceh za loše rezultate u kvalifikacijama za EURO: Poljaci traže drugog selektora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 17:09
Fernando Santos platio ceh za loše rezultate u kvalifikacijama za EURO: Poljaci traže drugog selektora Tanjug/AP Photo/Michal Dyjuk, File)

Fernando Santos nije stigao da odradi ceo ugovor na selektorskoj klupi Poljske, jer ga je tamošnji fudbalski Savez otpustio samo osam meseci posle sklapanja saradnje.

Portugalski stručnjak platio je na taj način ceh za loše rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Pod njegovom komandom, Robert Levandovski i ekipa uzeli su samo šest bodova iz pet utakmica i pretposlednji su u grupi E.

Kako su ispred njih Albanija (10), Češka (8) i Moldavija (8), čelnici poljskog fudbala odlučili su da razdrmaju ekipu, to jest daju joj novog šefa u (ne)mogućoj misiji odlaska u Nemačku u preostala tri meča. 

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Albanije u Tirani, a Santos nije hteo sam da se povuče, jer je po savetu svojih finansijskih savetnika izabrao da sačeka otkaz i nadoknadu štete. 

Tako barem tvrde mediji u Poljskoj, čiji A tim sledeći susret ima 12. oktobra protiv Farskih Ostrva, a onda će na megdan sa Moldavcima i Česima. Sa Santosom su ostvarili dve pobede i tri poraza, uz gol razliku 6:8.