Vesti iz fudbala

Predsednik Izraela nagradio Bibarsa Natha: Fudbaler Partizana u društvu brojnih političara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 14:22
Predsednik Izraela nagradio Bibarsa Natha: Fudbaler Partizana u društvu brojnih političara Guliver

Bibars Natho uživa poštovanje ljudi u rodnom Izraelu i to ne samo običnog sveta već i vlasti, pa je u Jerusalimu odlikovan Predsedničkom medaljom časti, koja se smatra najvišim državnim priznanjem u toj zemlji.  

Fudbaler Partizana i miljenik njegovih navijača dobio ju je direktno iz ruku predsednika Ajzaka Hercoga, u znak zahvalnosti za sve što je uradio za popularizaciju svog sporta u Izraelu i naklona karijeri ovog vrsnog veziste. 

U prvom redu u dresu nacionalnog tima, koji je Natho oblačio 88 puta. Dovoljno da ga predsednik Fudbalskog saveza Izraela, Šino Zuares, predloži za dobitnika medalje, a predsednik države nagradi strelca mnogih važnih golova za Partizan. 

Kakav je značaj Presedničke medalje časti pokazuje podatak da ju je od 2012. godine dobilo samo 26 ljudi, između ostalih, Henri Kisindžer, Zubin Mehta, Barak Obama, Angela Merkel, Miloš Zeman, Džo Bajden...

U čast proslave 75. godišnjice države, odlučeno je da se medalja pokloni širem krugu ljudi, a Natho je izabran sa još 12 zaslužnih ličnosti, koje su ponašanjem i delovanjem promovisali Izrael u najboljem izdanju prethodnih godina.

Natho je u Partizanu od 2019. godine, a pre toga je igrao za atinski Olimpijakos, CSKA iz Moskve, PAOK iz Soluna, kazanjski Rubin, Hapoel iz Tel Aviva...