Vesti iz fudbala

Zvezda je klub koji brine o svojoj deci: Dušan Anđelković zadovoljan na ukazanoj šansi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.02.2023 10:50
Zvezda je klub koji brine o svojoj deci: Dušan Anđelković zadovoljan na ukazanoj šansi MN Press

Sportski direktor RFK Grafičar Dušan Anđelković, uoči nastavka sezone u Prvoj ligi Srbije, jasno poručuje da pravilan razvoj igrača ostaje prioritet svih u klubu sa Senjaka.

Kako navodi, najvažniji cilj, kao i do sada, biće stvaranje idealnih uslova da se mladi fudbaleri što kvalitetnije unapređuju i da domaći fudbal dobije nove asove poput Aleksandra Kataija, Milana Borjana, Strahinje Erakovića i drugih, a da bi u tome uspeli ključan je odnos sa Crvenom zvezdom, čija podrška daje preko potrebnu stabilnost i mir za Grafičar u sezoni u kojoj klub proslavlja vredan jubilej, 100-godišnjicu postojanja.

"Crvena zvezda je klub koji vodi računa o svojoj deci i na to sam, kao zvezdaš, jako ponosan. Pored toga što se klub brine da više stotina igrača u različitim selekcijama, uključujući i sve nas u Grafičaru, svakodnevno ima idealne uslove za treninge i utakmice, Zvezda je i na takmičarskom nivou ispred svih već godinama unazad, ali moram da istaknem nešto još važnije, a to je primer kako se poštuju i vrednuju fudbaleri koji su nosili crveno-beli dres", ističe Anđelković, a prenosi Tanjug.

Strategija kluba je da na Marakani okuplja zvezdaše, kako bi dobili dodatnu vrednost, mlade i talentovane stručnjake koji poznaju fudbal i odlično znaju šta znači nositi Zvezdin grb.

"Počeću od sebe, jer mi je posle završetka karijere ukazana prilika da budem sportski direktor Grafičara, i brinem o velikom broju talentovanih igrača koje spremamo za seniorski fudbal. To je privilegija, jer sam u inostranstvu bio svedok da fudbaleri nemaju mnogo opcija kada okače kopačke o klin. Pritom, kapiten našeg tima je Luis Ibanjez, koga publika i dalje pamti i voli zbog načina kako se borio za crveno-beli dres, a jedan od trenera prvog tima je Nikola Mikić, moj prijatelj i bivši Zvezdin prvotimac", naglašava Anđelković i dodaje:

"Nenad Milijaš je uz Crvenu zvezdu, baš kao i Vujadin Savić, o omladincima brinu direktor omladinske škole Dragan Mladenović, Zoran Rendulić, Goran Drulić, tu je i Aleksandar Jevtić, Marko Marin je u ulozi šefa skautinga, Kaluđerović i Kasalica imaju obezbeđene ugovore kako bi još uživali u fudbalu. Do skoro je Dejan Stanković bio trener, u klubu su i legende poput Džaje, Boška Đurovskog, Kuleta Aćimovića, Pižona, Duleta Savića, a kompletan spisak nekadašnjih fudbalera koji su u Zvezdi je zaista dugačak. Niko nije u obavezi da nas podrži i zato imamo dodatnu dozu odgovornosti da na poverenje kluba uzvratimo na najbolji mogući način".