UEFA Liga šampiona

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Kopenhagen i Antverpen na korak od elitnog takmičenja, remi Rendžersa i PSV-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 23:02
Kvalifikacije za Ligu šampiona: Kopenhagen i Antverpen na korak od elitnog takmičenja, remi Rendžersa i PSV-a MN Press

Fudbaleri Kopenhagena nadigrali su u gostima ekipu Rakova minimalnim rezultatom i tako napravili pretposlednji korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Tragičar ekipe iz Poljske je bez dileme Bogdan Rakovitan koji je u devetom minutu nesrećno ubacio loptu u svoju mrežu, a Rakovu nije pomogao ni Srđan Plavšić, nekadašnji as Crvene zvezde, koji je dobio priliku u poslednjih 10 minuta ali nije uspeo da pokrene svoje saigrače.

Pobedu je ostvario i Rojal Antverpen koji je na domaćem trenu nadigrao možda i umorni AEK takođe 1:0 (1:0).

Jedini gol na meču postigao je Vinsent Jansen već u 16. minutu, a njega je sjajno proigrao Artur Vermeren. AEK sigurno oseća posledice nakon iscrpljujućeg susreta sa Dinamom iz Zagreba, ali treba istaći i činjenicu da su maltene celo drugo poluvreme Grci imali igrača više, budući da je crveni karton zbog grubog prekšaja dobio Žel Batali, ali AEK nije iskoristio ovu prednost.

Najuzbudljivije je bilo u Škotskoj, gde su Rendžers i PSV remizirali 2:2 (1:0), te nema sumnje da nas u revanšu očekuje potpuni spektakl.

Prednost domaćinima doneo je Abdalah Sima u finišu prvog dela igre, brzo je u nastavku poravnao Ibrahim Sangare, ali je PSV ponovo bio u zaostatku u 76. minutu kada Rabi Matondo zatresao mrežu Holanđana. Za potpuni egal pred revanš pobrinuo se kapiten PSV-a, Luk de Jong svega četiri minuta kasnije.

Liga šampiona, prvi mečevi plej-ofa

Utorak

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)
/Sina 45, Matondo 76 - Sangare 61, De Jong 80/

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)
/Rakovitan 9ag/

Antverpen - AEK 1:0 (1:0)
/Jansen 16/

Sreda

Braga - Panatinaikos 21.00 (TV Arena 1 Premium)
Molde - Galatasaraj 21.00 (TV Arena 2 Premium)
Makabi Haifa - Jang Bojs 21.00 (TV Arena 3 Premium)